Poziv na obilježavanje Dana, molitve, posta i djela ljubavi

Papinsko vijeće za međureligijski dijalog objavilo je prilagođeni tekst poziva Visokog odbora za ljudsko bratstvo na obilježavanje Dana molitve, posta i djela ljubavi u četvrtak 14. svibnja.

4-(1).jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Pxfuel
Objavljeno:
 
11.05.2020 17:41

Na inicijativu Visokog komiteta za ljudsko bratstvo i poticaj pape Franje, upućen u nedjelju, 3. svibnja ove godine, Papinsko vijeće za međureligijski dijalog pozvalo je vjernike svih religija i ljude dobre volje da se 14. svibnja 2020. molitvom, postom i dobrim djelima duhovno sjedine te na taj način povjere Bogu naša nastojanja u obrani od zaraze koronavirusom. Tom prigodom nisu predviđene nikakve zajedničke javne manifestacije, nego će svaki vjernik nastojati sabrati se u vlastitoj nutrini, pred Bogom i savješću.

Navedenog dana, piše Papinsko vijeće za međureligijski dijalog, bit ćemo sjedinjeni u svijesti zajedničke vrijednosti molitve, posta i dobrih djela kao svjedočanstva veličine vjere u Boga koja ujedinjuje razjedinjena srca i uzdiže ljudski duh, kako naglašava Deklaracija o ljudskom bratstvu za svjetski mir i zajednički suživot.

- Sadašnji trenutak nije vrijeme ravnodušnosti, egoizama i podjela, jer cijeli svijet trpi i treba se sjediniti u sučeljavanju s pandemijom - podsjeća papa Franjo.

Inicijativi će se u Hrvatskoj među ostalima pridružiti i muslimani koji će, po riječima muftije Aziza Hasanovića, svoj ramazanski post i molitvu navedenog dana sjediniti sa svima u svijetu koji nastoje vjernički odgovoriti na opasnost koronavirusa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!