Predstavljena Papina poruka za Svjetski dan selilaca i izbjeglica 2012.

U Vatikanu je 25. listopada predstavljena poruka pape Benedikta XVI. za 98. svjetski dan selilaca i izbjeglica 2012. koji ima za temu "Migracije i nova evangelizacija".

holy.jpg
Objavljeno:
 
25.10.2011 00:00
U Vatikanu je 25. listopada predstavljena poruka pape Benedikta XVI. za 98. svjetski dan selilaca i izbjeglica 2012. koji ima za temu "Migracije i nova evangelizacija". U tekstu se ističe žurnost promicanja - novom snagom i obnovljenim načinom - djelo evangelizacije u kojem rušenje granica i novi procesi globalizacije još više približavaju osobe i narode, bilo zbog razvoj sredstava komunikacije, bilo zbog učestalosti i lakoće putovanja osoba i skupina. 
 
U ovim novim okolnostima, ističe Papa, moramo probuditi u svakom od nas onaj entuzijazam i odvažnost koji su pokretali prve kršćanske zajednice da budu neustrašivi vjerovjesnici novosti evanđelja. 
 
Papa u poruci za 98. svjetski dan selilaca i izbjeglica, koji se slavi 15. siječnja 2012., upozorava kako je naše doba označeno pokušajima brisanja Boga i crkvenog nauka sa životnog obzora, dok si utiru put sumnja, skepticizam i ravnodušnost, koji bi htjeli ukloniti čak svaku društvenu i simboličnu vidljivost kršćanske vjere. Zato sami kršćanski selioci kršćani riskiraju da izgube osjećaj vjere. Ipak, usprkos teškoćama, Papa ističe da je sadašnji migracijski fenomen također od Boga dana prigoda za naviještanje evanđelja u suvremenom svijetu.
 
Svjetski dan selilaca i izbjeglica u Hrvatskoj se tradicionalno slavi na prvu nedjelju nakon blagdana Svete obitelji, koja pada na prvi dan iduće godine, 1. siječnja 2012.
 
Izvor: IKA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan