Priprema jaslica na vatikanskom trgu

Kip Marije središnja je točka ogromne scene ovogodišnjih jaslica na Trgu sv. Petra. Na sceni će biti prikazano nekoliko biblijskih scena iz Evanđelja sv. Luke u kojem je Marija središte događanja.

jaslice-va.JPG
Objavljeno:
 
14.12.2011 00:00
Kip Marije središnja je točka ogromne scene ovogodišnjih jaslica na Trgu sv. Petra. Na sceni će biti prikazano nekoliko biblijskih scena iz Evanđelja sv. Luke u kojem je Marija središte događanja, izvijestio je 12. prosinca Vatikanski radio.  
 
Naviještenje, susret Djevice Marija s rođakinjom Elizabetom, prikazanje u hramu i jaslice, sve se nalaze na jednoj sceni u kojoj se koriste antičke talijanske figure kao i one nove koje dolaze iz ostalih zemalja. 
 
Jaslice - koje se nalaze na sredini trga, pored ogromnog i okićenog drvca, ovogodišnjeg poklona iz Ukrajine – svakodnevno posjećuje stotine tisuća hodočasnika i turista koji obilaze Vatikan za vrijeme blagdanske sezone.  
 
Radovi na jaslicama započeli su početkom studenog, a detaljno planiranje i dizjaniranje krenulo je početkom rujna. 
 
Izvor: Vatikanski radio

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!