Proljetni susret hrvatskih rimskih studenata

Proljetni susret hrvatskih rimskih studenata prigodom blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza održan je u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u nedjelju 12. svibnja.

susret-studenata-rim.jpg
Autor
IKA/Laudato/A.K.K.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
13.05.2019 14:31

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. dr. Petar Popović, svećenik Porečke i Pulske biskupije, pitomac Zavoda i asistent na katedri crkvenoga prava Papinskog sveučilišta Svetoga križa u Rimu u zajedništvu s oko 30 svećenika. Na Misi su bili, uz ostale, Neven Pelicarić, veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, Jasen Mesić, veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji te drugi diplomatski djelatnici.
 
U prvome dijelu homilije dr. Popović u kratkim crtama osvrnuo se na lik studenta u Rimu, ističući sve poteškoće s kojima se u takvim okolnostima osoba može susresti, od zamke da bude vječni turist u Vječnome Gradu i ne ispuni misiju na koju je poslana, do odgovornoga vršenja povjerenih dužnosti. Povlačeći paralelu s Isusovom kušnjom u pustinji.  vlč. Popović naglasio je da je najvažnije stavljati svoje pouzdanje u Božje ruke čak i kada ne osjećamo njegovu prisutnost. 

U drugom dijelu homilije, vlč. Popović istaknuo je važnost toga da budemo svjesni trajne Božje prisutnosti u našem životu, i da je prevažno osluškivati njegovu Riječ kroz koju ćemo upoznati Njegovu volju i tako zaslužiti vječni život.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!