Relikvije blaženog Ivana Pavla II. bit će prevezene u Lourdes na tjedan dana

Povodom hodočašća koje organizira Nacionalna talijanska unija za prijevoz bolesnika u Lourdes i u međunarodna svetišta, relikvija bl. pape Ivana Pavla II. bit će prevezena u Lourdes na tjedan dana, od 21. do 27. listopada ove godine. Papa Benedikt XVI. je na Trgu sv. Petra u Vatikanu 1. svibnja 2011. godine pred milijun vjernika iz cijeloga svijeta beatificirao papu Ivana Pavla II. te proglasio da će se njegov blagdan u Rimskoj biskupiji slaviti 22. listopada.

ljubi-relikviju2.jpg
Objavljeno:
 
20.10.2012 00:00

Papa Benedikt XVI. je na Trgu sv. Petra u Vatikanu 1. svibnja 2011. godine  pred milijun vjernika iz cijeloga svijeta beatificirao papu Ivana Pavla II. te proglasio da će se njegov blagdan u Rimskoj biskupiji slaviti 22. listopada.

Povodom hodočašća koje organizira Nacionalna talijanska unija za prijevoz bolesnika u Lourdes i u međunarodna svetišta, relikvija bl. pape Ivana Pavla II. bit će prevezena u Lourdes na tjedan dana, od 21. do 27. listopada ove godine.

Nadbiskup Zygmunt Zimowski, predsjednik Papinskog vijeća za zdravstvene radnike, dopustio je Talijanskoj uniji da se relikvijar koji sadrži ampulu s krvi bl. Ivana Pavla II. premjesti u jedno od najpoznatijih svjetskih marijanskih svetišta - svetište Lourdes.

Predsjednik Unije Salvatore Pagliucca istaknuo je kako im prisutnost relikvijara bl. Ivana Pavla II. tijekom ovog hodočašća puno znači. "Predstavlja prisutnost njegove ideje, osjećaje, a pogotovo ljubavi koju je darovao, kao čovjek i pastir svih ljudi, svim vjernicima, osobito svim bolesnicima i osobama s posebnim potrebama."

Relikvijar s ampulom krvi bl. pape Ivana Pavla II. bit će izložen tjedan dana kako bi ga hodočasnici iz cijelog svijeta, pogotovo bolesnici, mogli vidjeti i štovati.

Izvor: news.va

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!