Sestra reda Ivana Pavla II. širi njegovu karizmu

Prva časna sestra Ivana Pavla II. na prvi spomendana blaženog Ivana Pavla II., 22.listopada 2011., započet će jednogodišnju seriju govora o životu, karizmi i duhovnosti ovoga blaženika.

bern.jpg
Objavljeno:
 
22.10.2011 00:00

Prva časna sestra Ivana Pavla II. na prvi spomendana blaženog Ivana Pavla II., 22.listopada 2011., započet će jednogodišnju seriju govora o životu, karizmi i duhovnosti ovoga blaženika.

„Tijekom dugog niza godina pripremala sam materijale vezane uz karizmu Ivana Pavla II. te uz njegovu duhovnost i pisana djela“, rekla je sestra Bernadette Pike za Katoličku izvještajnu agenciju (Catholic News Agency, CNA).

Njezina predavanja, naslovljena „Živjeti nasljeđe“, za cilj imaju predstaviti laicima kako živjeti prema primjeru pape Ivana Pavla II. 

Kao sestra Ivana Pavla II., s. Bernadette je članica šire grupe – Misionari Evanđelja. Zajednica se nalazi u ranoj fazi u kojoj se tek oformljuje.

Trenutno svaka biskupija može odlučiti hoće li slaviti spomendan Ivana Pavla II. Nekoliko biskupija, uključujući Rim, Krakow i Washington proslavit će 22. listopada 2011. kao prvi službeni spomendan blaženog Ivana Pavla II.

Sestra Bernadette se nada da će njezini govori publici dati dublji uvid u to otkuda je Sveti Otac dolazio i na koji način je Sveti Duh bio uz njega da obnovi Crkvu.

Međunarodne govore držat će svaka dva tjedna putem video-konferencije.  Sestra Bernadette pojasnila je da je poslala link za konferenciju ljudima diljem svijeta koji si iskazali svoje zanimanje za njezina predavanja.

Red Ivana Pavla II. nastao je kad se veći broj ljudi u Australiji okupio i ustvrdio da žele slijediti životni put Ivana Paval II. Pod vodstvom australskog nadbiskupa Barryja Jamesa Hickeya ustanovljena je zajednica Misionari Evanđelja 2007. godine.

Sestra Bernadette svoje je vječne zavjete kao prva sestra reda Ivana Pavla II. dala 16. listopada 2008.

Više informacije možete pronaći na mrežnoj stranici Misionara Evanđelja: www.mg.org.au

Izvor: CNA

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!