Susret u Asizu znak je prijateljstva i bratstva

Sveti Otac je jutros u Vatikanu u audijenciju primio predstavnike različitih religija, ali i nevjernika koji su sudjelovali u jučerašnjem Danu promišljanja, dijaloga i molitve za mir i pravdu u svijetu proslavljenog u Asizu.

del.JPG
Objavljeno:
 
28.10.2011 00:00
Sveti Otac je jutros u Vatikanu u audijenciju primio predstavnike različitih religija, ali i nevjernika koji su sudjelovali u jučerašnjem Danu promišljanja, dijaloga i molitve za mir i pravdu u svijetu proslavljenog u Asizu na temu: „Hodočasnici istine, hodočasnici mira“. 
 
Kako donosi Vatikanska izvještajna agencija (Vatican Information Service, VIS), Papa je obraćajući se okupljenima rekao da su se na tom susretu okupili predstavnici milijardi žena i muškaraca koji diljem svijeta promiču mir i pravdu.
 
„Također, susret je znak priajteljstva i bratstva koji zrije kao plod silnih napora u takvoj vrsti dijaloga. Neka prijateljstvo raste između vođa svjetskih religija kao i među ženama i muškarcima dobre volje svugdje.“
 
Izvor: VIS

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!