Sveta Stolica izdala Uredbu o potpunom oprostu oboljelima od koronavirusa

Uredbom se određuje katolicima oboljelima od koronavirusa, kao i svima koji za njih mole ili o njima skrbe u domovima ili bolnicama, da se duhovno ujedine i putem medija.

vatican-1265929_640.jpg
Autor
ika.hkm.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
ika.hkm.hr/Laudato
Objavljeno:
 
20.03.2020 20:09
Svi vjernici Katoličke crkve koji su oboljeli od koronavirusa, odredbom Vatikanske Apostolske pokorničarne dobili su potpuni oprost. U potpuni oprost, kako stoji u Uredbi, uz zaražene od koronavirusa i sve osobe u karanteni i samoizolaciji, uključeni su i zdravstveni djelatnici, kao i članovi obitelji oboljelih koji se brinu za oboljele.
 
Uredbu potpisuje viši pokorničar Apostolske pokorničarne kardinal Mauro Piacenza i regent Krzysztof Nykiel. 
 
- Ova Uredba je odgovor na pastoralnu, duhovnu i sakramentalnu zabrinutost za oboljele od pandemije koronavirusa, što je stvorilo nove neizvjesnosti i nadasve raširenu fizičku i moralnu patnju - stoji u Uredbi.
 
Uredbom se određuje katolicima oboljelima od koronavirusa, kao i svima koji za njih mole ili o njima skrbe u domovima ili bolnicama, da se duhovno ujedine i putem medija slave svetu Misu, molitvu krunice i križnog puta ili druge oblike pobožnosti i tako zasluže potpuni oprost.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan