Papa Franjo dodao tri nova zaziva u Lauretanske litanije

Tri nova zaziva su: Majko milosrđa, Majko nade i Utjeho migranata.

maxresdefault-(1).jpg
Autor
vaticannews.va/Laudato/D.T.
Objavljeno:
 
20.06.2020 14:53
 
Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata danas je posebnim pismom koje je uputila biskupskim konferencijama cijeloga svijeta obznanila kako je papa Franjo odlučio dodati tri nova zaziva u već postojeće Lauretanske litanije ili poznatije kao Gospine litanije, koje se najčešće mole u našim crkvama. Tri nova zaziva su: 'Mater misericordiae', 'Mater spei' i 'Solacium migrantium', odnosno Majko milosrđa, Majko nade i Utjeho migranata. 
 
- Bezbroj je naslova i zaziva koje kršćanska pobožnost tijekom povijesti koristi za Blaženu Djevicu Mariju, koja je najbolji i najsigurniji put do Krista. U današnjem vremenu nesigurnosti i lutanja narod Božji ima potrebu pobožno, te s puno ljubavi i nade obraćati se Majci Božjoj – stoji u pismu Kongregacije za bogoštovlje i sakramente upućeno predsjednicima biskupskih konferencija.
 
Tri nova zaziva prije nego što uđu u uporabu, moraju biti potvrđeni od biskupska konferencija, u skladu s crkvenim zakonom iz nadležnosti dijecezanskih biskupa.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!