U Vatikanu započela konvencija „Film i vjera“

Dvodnevna međunarodna konvencija „Film i vjera“ održava se u Vatikanu 1. i 2. prosinca kao dio filmskog festivala Treće tisućljeće.

film_faith.jpg
Objavljeno:
 
01.12.2011 00:00
Dvodnevna međunarodna konvencija „Film i vjera“ održava se u Vatikanu 1. i 2. prosinca kao dio filmskog festivala Treće tisućljeće. Voditelj festivala Dario E. Viganò rekao je da ovaj festival zagovara kinematografsku djelatnost kao „priliku za razmišljanje o suvremenom svijetu i susret s pitanjima koja nitko od nas ne može zaobići“, prenio je 1. prosinca Vatikanski radio. 
 
Tema ovogodišnjeg izdanja festivala je „Ljubav, smrt, čuda. Fenomenologija suvremenog društva“.
 
Tajnik Papinskog vijeća za društvene komunikacije, mons. Paul Tighe rekao je da je jedan od glavnih događanja festivala dvodnevna međunarodna konvencija pod nazivom „Film i vjera“ koja se održava na Papinskom Lateranskom Sveučilištu 1. i 2. prosinca. 
 
„Naša želja je da podržimo ono što govori o stvarnom životu mladih ljudi, a to je danas kinematografija, svijet imaginacije i želimo vidjeti kako taj svijet komunicira sa svijetom vjere.“ 
 
Konvencija je podijeljena u pet dijelova, i to je prilika da se promišlja o vjeri i kako je žive filmski redatelji, u svijetu koji je sve više pod utjecajem sekularizacije. 
 
Filmski festival podržava Papinsko vijeće za kulturu i Papinsko vijeće za društvene komunikacije.
 
Izvor: Vatikanski radio

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!