[VIDEO] Papa hodočasnicima u Lourdes za svjetski siromašni dan: "Bog uslišava vaše molitve"

Papa Franjo 2017. godine apostolskim pismom Misericordia et Misera uspostavio je Svjetski dan siromašnih na 33. nedjelju vremena kroz godinu.

8.jpg
Autor
vaticannews.va/laudato.hr/D.R.
Fotograf
vaticannews.va
Objavljeno:
 
15.11.2019 14:03
Papa Franjo poslao je video poruku sudionicima četverodnevnog okupljanja u Lourdesu kao odgovor na njegov poziv za "Crkvu siromašnih".
 
Obilježavajući 3. svjetski dan siromašnih 17. studenog 2019. godine, udruga Fratello pozvala je vjernike da provedu četiri dana u Lourdesu sa socijalno isključenim ljudima.
 
U video poruci okupljenima u Lourdesu, Papa je podsjetio one koji pate da uvijek imaju na umu da ih Bog voli i čuje njihove molitve.
 
Papa Franjo 2017. godine apostolskim pismom Misericordia et Misera uspostavio je Svjetski dan siromašnih na 33. nedjelju vremena kroz godinu. 
 
- Vi koji ste mali, koji ste siromašni, krhki, vi ste blago Crkve. Vi ste u Papinu srcu, u Marijinu srcu, u Božjem srcu - rekao je Sveti Otac u video poruci objavljenoj u petak 15. studenog.
 
Udruga Fratello, u suradnji s biskupijama i udrugama iz cijelog svijeta, ima za cilj služiti u samom srcu Crkve, upoznati siromašne i pružiti im dostojno mjesto u Crkvi.
 
U svojoj poruci papa Franjo ohrabljuje hodočasnike u Lourdesu da nastave brigu za bolesnike. Ističe da nema nikoga tako siromašnog da nema što dati te je napomenuo da ljubav spašava svijet i da Bog želi da budemo posude kroz koje teče ljubav.

- Nemojte se vraćati na isti način kako ste dolazili. Vratite se s nadom, budite svjedoci Božje ljubavi oko vas. Recite svijetu koje je vaše blago: Isus! Pođite s Marijom vas učini apostolima Božje nježnosti. Papa vas voli i vjeruje vam.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!