[VIDEO] Papa osudio rasizam: Bez tolerancije prema njemu, ali i bez nasilja

Papa Franjo na kraju današnje opće audijencije dotaknuo se prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama nakon ubojstva afroamerikanca Georgea Floyda.

13.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
03.06.2020 19:22

Sveti Otac obratio se Amerikancima u čijoj zemlji proteklih dana vladaju žestoki prosvjedi. Oštro je kritizirao svaki oblik rasizma napominjući kako ne možemo tvrditi da branimo svetost svakog ljudskog života, ako smo istovremeno isključivi.

- S velikom zabrinutošću promatram nemire u vašoj zemlji nakon tragične smrti gospodina Georgea Floyda. Ne možemo tolerirati ni zatvarati oči na rasizam i isključenost te istovremeno braniti svetost svakog ljudskog života - poručio je Papa.

Istovremeno je osudio i svaki oblik nasilja koji ne donosi ništa dobro. Nasiljem se ništa ne postiže, a toliko se toga izgubi. Svoju poruku zaključio je molitvom.

- Pomolimo se za utjehu ožalošćene obitelji preminulog Georgea Floyda i njegovih prijatelja i molimo za pomirenje nacije. Neka Gospa Guadalupska, Majka Amerike, posreduje za sve one koji rade za mir i pravdu u vašoj zemlji i na cijelom svijetu - zaključio je papa Franjo.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!