Zahvalnica za Papin pohod Hrvatskoj

"Susret s Papom postao je kao lakmus-papir, katalizator zbivanja i ogledalo mnogih osobnosti", podsjetio je biskup Mijo Gorski na zahvalnici za Papin pohod, ali i 280. zavjetno hodočašće na Mariju Bistricu.

miijo2.jpg
Objavljeno:
 
13.09.2011 00:00
Misu zahvalnicu za Papin pohod Zagrebu i Hrvatskoj te za 280. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu sinoć je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup i kardinal Josip Bozanić, u zajedništvu s pomoćnim biskupima i tridesetak svećenika, izvijestio je Hrvatski katolički radio. 
 
U homiliji je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski podsjetio da vjernici Grada Zagreba već 280. put zahvaljuju za primljene milosti na hodočašću, ali i da ta zahvala ove godine ima i posebnu dimenziju. "Želimo zahvaliti Bogu za blagoslovljeni pohod Benedikta XVI. našoj domovini, Mariji za njenu zaštitu i zagovor i svima koji su, ne štedeći sebe ni svoje snage, učinili sve da susret uspije", naglasio je biskup Gorski i dodao: "Susret s Papom postao je kao lakmus-papir, katalizator zbivanja i ogledalo mnogih osobnosti, jer je istina izbijala na vidjelo."
 
Podsjećajući da se često precjenjujemo u osobnim sposobnostima, a podcjenjujemo snagu zajedničkog nastupa vjere, biskup Gorski spomenuo je veličanstveno slavlje na Trgu bana Jelačića i istaknuo da je to plod višegodišnjeg rada s mladima u župama i na nadbiskupijskoj razini.

Izvor: HKR

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Vatikan