Međunarodna biciklijada Marija Zvijezda - Sarajevo

Grupa biciklista koja će na putu prema Banja Luci biciklirati iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja. Time će sudionici biciklijade podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu.

24da9ff4342a3a894f3094d672e8dd18_L.jpg
Autor
Laudato/T.S.
Fotograf
biciklijade.com
Objavljeno:
 
01.05.2017 16:02
"Kristov Stol" - Misijska Europska Inicijativa sa sjedištem u Zagrebu od 2. do 7. svibnja 2017. organizirati će '4. međunarodnu biciklijadu' prema Banja Luci i to iz sedam smjerova, gradova i marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja je pohodio sveti Ivan Pavao II: Aljmaš, Marija Bistrica, Trsat, Zadar, Solin, Dubrovnik i Sarajevo.

Sudjelovati će više od 50 biciklista iz nekoliko biciklističkih klubova iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će biciklirati pod geslom “Prečisto Srce Marijino, budi naša vodilja!", a s ciljem obilježavanja jubileja 100. godišnjice fatimskih ukazanja – 1917., 35.godišnjice Papina zahvalnog hodočašća u Fatimu - 1982. i 20. godišnjice Papina pastoralnog posjeta Sarajevu pod geslom "S vama smo"! 
 

Susret biciklista iz svih smjerova planiran je u Banja Luci, 6. svibnja 2017.. Predveče uz doček biciklista u Banjalučkoj biskupiji, planirano je druženje s biskupom dr. Franjom Komaricom i domaćinima. Sutradan, 7. svibnja 2017. planirana je sveta misa u banjalučkoj katedrali koju će slaviti kardinal Peter Turkson, predsjednik komisije “Justitia et pax”. Potom slijedi druženje s kardinalom i biskupom Komaricom i završni blagoslov. 
 
Grupa biciklista koja će na putu prema Banja Luci biciklirati iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja. Time će sudionici biciklijade podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. 
 
O programu biciklijade i svim detaljima više možete saznati na www.kristov-stol.hr ili putem telefona: 061 163 792
 
Za sudjelovanje potrebno je da sa svojim dvotočkašem ili bez njega dođete ispred Katedrale u navedeni datum i vrijeme. 
 
Tko nema bicikla, na raspolaganju će mu biti besplatan Nextbike. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro