Čudo se nastavlja: Krv svetog Januarija prešla u tekuće stanje

Krv kršćanskog mučenika svetog Januarija prešla je u tekuće stanje.

13.jpg
Autor
catholicnewsagency.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
fisheaters.com
Objavljeno:
 
04.05.2020 17:07

Krv kršćanskog mučenika svetog Januarija ponovo je prešla u tekuće stanje. Dogodilo se to prošle subote, točnije 2. svibnja, a napuljski nadbiskup iskoristio kako bi grad blagoslovio tom čudesnom relikvijom.

- Dragi prijatelji, imam veliku objavu: čak i u ovo vrijeme koronavirusa, Gospodin je po zagovoru svetog Januarija likvificirao krv - rekao je kardinal Crescenzio Sepe.

Kako prenosi Catholic News Agency, napuljski nadbiskup kardinal Sepe služio je Misu putem prijenosa uživo iz katedrale Marijina Uznesenja kako bi zahvalio za čudo koje se već stoljećima pojavljuje, a potom je blagoslovio cijeli grad.

- Koliko je puta naš svetac kroz povijest intervenirao da bi nas je spasio od kuge i od kolere? Sveti Januarije je prava napuljska duša - rekao je u svojoj homiliji.

Inače, sveti Januarije bio je napuljski biskup u trećem je stoljeću, a njegove kosti i krv čuvaju su u katedrali kao relikvije. Premda Crkva službeno nije priznala čudo, ono je poznato mnogim vjernicima diljem svijeta. Čudo u kojem zgrušana Januarijeva krv prelazi u tekuće stanje događa se najmanje tri puta godišnje: 19. rujna na svečev blagdan, 19. prosinca kad je godišnjica erupcije vulkana Vezuv i uoči prve nedjelje u svibnju.

U svojoj propovijedi kardinal Sepe pohvalio je zdravstvene radnike koji u gradu služe zaraženima koronavirusom, ali je i upozorio na drugu 'epidemiju' koja se pojavljuje u određenim dijelovima grada, aludirajući na napolitansku mafiju.

- Ima onih koji dobro zarađuju u vrijeme epidemije. Pokrenimo se, reagirajmo odmah jer je podzemni svijet brži od naše birokracije. Oni ne čekaju. Na nama je da se riješimo svih kriminalnih organizacija. Moramo to nadići i potvrditi pravo na nadu  - rekao je kardinal.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!