Dječak koji je osjetio poziv nakon susreta s papom Ivanom Pavlom II.

Svećenik neokatekumenskog puta u talijanskoj biskupiji Fermo Francesco Chiarini (39) vjeruje da je njegovo zvanje povezano s neočekivanim susretom koji je imao kao osmogodišnji dječak.

8.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
19.05.2020 18:04

Tada 67-godišnji Ivan Pavao II. posjetio je Chiarinijev rodni grad 30. prosinca 1988. Izišao je ih helikoptera u crvenom ogrtaču. Vesela gomila slavila je njegov apostolski pohod. Među gomilom je talijanski dječak koji drži malu vatikansku zastavu trčao s bratom kako bi vidio Petrovog nasljednika. Zaustavila ih je metalna pregrada. Činilo se da je nemoguće vidjeti papu izbliza, ali budući svetac ih je primijetio, zaustavio se pred bistrim očima nasmijanog dječaka koji je gotovo visio s te barijere.

- Prešli smo prepreku, papa je došao k meni i ljubazno me pomilovao po obrazu. Ne znam zašto to nije učinio isto s mojim bratom koji je bio pored mene. Još se sjećam njegova mirisa - rekao je Chiarini za portal Aleteia.

Susret s papom bio je poseban trenutak. Chiarini kaže da je osjetio nešto neopisivo u svom srcu.

- Nekoliko dana kasnije moj je župnik pitao svu djecu koja su pohađala tečaj pripreme za prvu pričest što bismo željeli biti kad odrastemo. Bez oklijevanja sam odgovorio da želim biti svećenik!

Devet godina kasnije Chiarini je sa skupinom mladih s Neokatekumenskog puta sudjelovao na 12. međunarodnom svjetskom danu mladih (WYD) u Parizu. Mladić je razmišljao o pozivu za svećenstvo kad je čuo riječi Ivana Pavla II: 'Slijedite Isusa! Ne bojte se novog života koji vam nudi.'

On je danas svećenik sa doktoratom iz biblijske teologije te je profesor je na Teološkom institutu Marche u Fermu u Italiji od 2009. godine.

- Bog mi pomaže živjeti poziv. Svakog dana sve više osjećam da u potpunosti vjerujem u Božju ljubav, povećavajući na taj način sposobnost da služim i budem s mladima. Osjećam ljubav koju ne zaslužujem, ali svaki dan me Bog traži, iako nisam ništa drugo nego siromašan svećenik - rekao je Chiarini. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!