Kako je bolničarka spasila život papi Franji

Danas se obilježava Svjetski dan bolničarki i bolničara kojeg je 1965. godine uveo Međunarodni savjet medicinskih sestara.

4.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
Pxfuel
Objavljeno:
 
12.05.2020 17:26

Današnji dan izabran je po rođendanu britanske bolničarke i humanitarne radnice Florence Nightingale koja je u vrijeme krimskog rata organizirala vojne bolnice i primijenila nove metode njege ranjenika, zahvaljujući kojima je dramatično opala smrtnost u bolnicama.

Papa Franjo na današnjoj je Misi posebno molio za njih nazvavši ih herojima pandemije, a podsjetili smo se kada je Sveti Otac prije dvije godine u audijenciju primio talijanske predstavnike bolničarki i bolničara. Tada se prisjetio bolničarke Cornelie Caraglio koja mu je spasila život kada je imao samo dvadeset godina.

Kako prenosi Aleteia, Caraglio je kao sestra dominikanka u Argentini radila kao medicinska sestra.

- Imao sam 20 godina kad sam bio na rubu smrti. Ona je raspravljala s doktorima govorivši im da se svi zajedno moraju više potruditi. Zahvaljujući tome, ja sam preživio. Neizmjerno sam joj zahvalan! Hvala joj - rekao je tada papa Franjo.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro