Liječnica im je savjetovala pobačaj, ali oni su izabrali molitvu

Ovaj bračni par nije pristao na pobačaj, već je svoje povjerenje usmjerio k Bogu.

2.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Patty Knap
Objavljeno:
 
20.05.2020 16:54

Bračni par Courtney i Andrew bili su uzbuđeni kad su saznali da će postati roditelji. Međutim, već na prvom ultrazvuku rečeno im je da postoji problem s bebom. Činilo se da nema amnionske tekućine koja štiti bebu u majčinoj utrobi, a drugi ultrazvuk to je i potvrdio.

Medicinsko iskustvo liječnice govorio je jednu stvar: zbog nedostatka te tekućine beba vjerojatno neće preživjeti do rođenja ili će umrijeti ubrzo nakon rođenja. Stoga je roditeljima savjetovala da prekinu trudnoću.

- Mi nismo pomišljali na to. Rekli smo da nam je Bog dao to dijete i da će ga Bog uzeti ako želi - prisjetila se Courtney za portal Aleteia.

Courtney je rekla kako im je liječnica i dalje sugerirala prekid trudnoće u slučaj da se predomisle, ali su supružnici inzistirali na svojoj odluci.

Obitelj i njihovi prijatelji počeli su moliti Boga da promijeni situaciju. U to vrijeme drugi ultrazvuk pokazao je da su bebini bubrezi u redu, što je zbunilo liječnike jer niska amnionska tekućina utječe na njihov rad.

U molitvu se uključio svećenik Augustin Fernando koji se molio za zdravlje bebe te je u molitvi dobio sigurnost kako će beba biti u redu te da će biti veliki blagoslov za obitelj. Ta lijepa poruka zajedno sa svim ostalim molitvama donijela je nadu Courtney i Andrewu.

Nekoliko mjeseci kasnije, 17. ožujka 2018. godine rodila se mala Josie. Liječnici su primijetili kako beba ne može samostalno disati pa su roditelje upozorili na najgori mogući scenarij. Stanje tek rođene Josie se pogoršavalo, ali obitelj i prijatelji nisu odustajali od molitve. Sljedećeg jutra njeno stanje ipak se poboljšalo.

- Liječnica je tada rekla roditeljima: 'Ne znam što činite, ali što god jeste nastavite činiti. Bebino zdravlje je puno bolje'. Za manje od 24 sata pluća su joj se proširila, a krvni tlak joj se unormalio. Samo dva dana kasnije mogla je samostalno disati - prepričava Courtney.

Josie je danas simpatična, zdrava dvogodišnja djevojčica okružena ljubavlju. Posljedice koje su liječnici nagovješćivali, a koje se redovito pojavljuju, mimoišle su malenu Josie.

Ovim svjedočanstvom Courtney želi ohrabriti trudnice, pogotovo one koje su na liječničkim pregledima dobili negativne prognoze, da ne pristaju na pobačaj.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!