Dječak Noah imao je samo 2% mozga, a danas je medicinsko čudo

Kada je mali dječak Noah Wall rođen liječnici su rekli da neće preživjeti, a ako bi uspio preživjeti, liječnici su rekli roditeljima da će trajno biti fizički onemogućen za normalan život.

Noah-wall-facebook.jpg
Autor
aleteia.org/Laudato/T.S.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
17.05.2017 09:47
Jer mali Noah rođen je sa svega 2 posto mozga, i zbog takvog stanja nije mu preostala nikakva nada – bar što se tiče liječnika.
 
Još dok je bio u maternici Noah je razvio rijetke komplikacije, naime njegova lubanja se puni tekućinom  koja doslovno drobi mozak. Njegovi roditelji Shelly i Rob kroz cijelu trudnoću bili su pod pritiskom abortusa. Liječnici su rekli da bi abortus bio najbolje rješenje za dječaka. No, oni su uporno odbijali abortus.

Nakon Noina rođenja, Noi su probili ranu na leđima kroz koju su ispuštali tekućinu iz mozga. Roditelju su već kupili lijes za njega, međutim nikada nisu prestali vjerovati da je njihov dječak veliki Božji dar. Odluku o njegovom životu odlučili su prepustiti Bogu.  Odveli su ga kući gdje je bio okružen neprestanom ljubavlju i molitvom.

Odjednom, na zaprepaštenje svih liječnika, Noin mozak počeo je rasti. A raste i dan danas. Kad je imao treće skeniranje mozga nakon poroda pokazalo se da je mozak u vrlo kratkom vremenu s 2 posto narastao na 80 posto i o Noi je snimljen dokumentarni film, u kojem su prikazani medicinski dokumenti o dječaku kojem čudesno raste mozak, bez znanstvenog objašnjenja. Dr. Claire Nicholson iz Sjeverne dječje bolnice u Engleskoj i Noin neurokirurg rekla je kako nema drugog objašnjenja za Noino čudesno stanje osim da je ljubav Noine obitelji uspjela stimulirati njegov mozak na neurološki razvoj.

Noah, koji je trebao biti abortiran danas je prekrasan, veseo i nasmijan dječak koji širi empatiju i ljubav svojim riječima i djelima. Uči čitati, pisati i računati u školi. Njegov mozak nastavlja rasti do dosega koji je bio izvan svih najluđih snova. Nakon operacije bokova, Noina obitelj vjeruje da će Noah i hodati uz Božju pomoć jednog dana. A s obzirom kako se priča odvijala do sada, vjerojatno bi trebali očekivati baš to kao svjedočanstvo svim roditeljima koji su suočeni s bolesnom djecom da ne izgube vjeru.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: