"Mjesečeva Biblija" prodana za 75 tisuća dolara

Sićušna Biblija otisnuta na mikrofilmu, koja se smatra jednom od najraritetnijih "knjiga" na svijetu pošto je bila na Mjesečevoj površini u Apollu 14, prodana je na dražbi svemirskih memorabilija u Dallasu za 75 tisuća dolara.

moon.jpg
Autor
Laudato/Hina
Fotograf
www.newson6.com
Objavljeno:
 
15.05.2014 15:28

"Mjesečeva Biblija", dimenzija 3,8 sa 3,8 cm, može se čitati samo pomoću mikroskopa, te je jedna od 12 preostalih cjelovitih Biblija koje su s astronautom Edgarom Mitchellom 1971. godine bile na Mjesecu.

"Ova sićušna knjižica na mikrofilmu sadrži cjelovitu Bibliju, svih 1.245 stranica Biblije kralja Jamesa, uključujući i Stari i Novi zavjet", rekao je povjesničar Michael Riley iz dražbovne kuće Heritage Auctions.

Biblije je izradila Apollo Prayer League, skupina koju su pokrenuli djelatnici NASA-e i koja je svoje pristaše našla diljem svijeta s idejom da se slanje ljudi na Mjesec iskoristi kako bi se "proširila riječ Božja".
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro