Najstarija redovnica na svijetu proslavila 116. rođendan

Redovnica Družbe sestara milosrdnica André Randon napunila je 116 godina.

1.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
14.02.2020 11:19

André Randon je najstarija osoba u Europi i druga najstarija osoba na svijetu. Za godinu dana je 'premašuje' 117-godišnja Japanka Kane Tanaka.

Rođena kao Lucile Randon davne 1904. godine, sestra André preobratila se na katoličanstvo u dobi od 19 godina. Šest godina kasnije počela je se brinuti o starcima i siročadima u jednoj francuskoj bolnici, a u Družbu sestara milosrdnica ušla je sa 40 godina, piše Church pop.

Iako se relativno kasno pridružila samostanu, njezino zvanje traje već 76 godina! Sestra André preselila se 2009. godine u dom umirovljenika Sainte-Catherine Labouré u Toulonu, u Francuskoj, gdje je s obitelji i prijateljima proslavila 116. rođendan.

Uz to, papa Franjo joj je prošle godine za 115. rođendan poslao osobno pismo, zajedno s blagoslovljenom krunicom.

- Moli se i popij šalicu čokolade svaki dan - recept je to za sreću koju nudi sestra André.

Također je rekla kako je svakodnevna sreća biti u stanju moliti se Bogu. Iako slijepa i u invalidskim kolicima, sestra André nikada ne gubi smisao za humor i uvijek traži zagovorne molitve, nadajući se da je 'Bog neće zaboraviti pozvati k sebi.'

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro