Najstariji njemački svećenik ima 104 godine

Prije pandemije koronavirusa, obilazio je bolesne i umiruće te nosio pričest i dijelio bolesničko pomazanje.

7.jpg
Autor
nedjelja.ba/Laudato/D.T.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
04.05.2020 09:55
Vlč. Bruno Kant, svećenik biskupiji Fulda, ima 104 godine i svaki dan dolazi na sv. ,Mise u župnu crkvu u Löschenrodu. Iako četiri godine ne predslavi euharistijska slavlja, on suslavi i njegovo se mjesto zna, odmah desno do oltara.
 
Rođen je 26. veljače 1916. u Werblinu. Pred početak Drugog svjetskog rata započeo je studij teologije koji je prekinuo 1943. jer je bio pozvan u njemačku vojsku. Iz rata se vratio tek 1948. budući da je tri godine bio u zarobljeništvu.
 
Nakon deset godina prekida nastavio je teološki studij i za svećenika je zaređen 23. srpnja 1950. u katedrali u Fuldi. Poslije  40 godina pastoralnog služenja u biskupiji u mirovinu je otišao 1991. Zanimljivo, ove godine slavi 70. obljetnicu svećeništva.
 
Čak i u dubokoj starosti, prije pandemije koronavirusa, obilazio je bolesne i umiruće te nosio svetu pričest i dijelio bolesničko pomazanje.
 
Još je kako bi se reklo potpuno 'fit' i zdrav. Sam se brine o sebi i svome domaćinstvu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro