Nosila blizanke pa oboljela od koronavirusa, liječnici spasili sve tri!

Blizanje su se rodile dok je njihova majka bila bez svijesti zbog posljedice koronavirusa.

7.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
Twitter
Objavljeno:
 
18.05.2020 20:06

Ovo je priča o Bolivijki Mili i njenim novorođenim blizankama. Sve tri bile su u životnoj opasnosti zbog koronavirusa, ali su trudom liječnika i Božjom pomoći uspjeli preživjeti.

Mili je prije dva mjeseca bila primljena u bolnici u Barceloni zbog simptoma koronavirusa. Virus joj je uzrokovao ozbiljnu upalu pluća, a u to je vrijeme u svojoj utrobi nosila blizance. Kako su dani prolazili, a stanje se nije popravljalo, morali su joj dati sedative. Liječnici su tada promislili kako je najbolja opcija za zdravlje djece i majke izvršiti porod na carski rez, što je Milin suprug Yaseen odobrio. Malene blizanke Ayma i Ayla potom su na svijet stigli dok je majka Mili bila pod sedacijom i intubacijom.

No, Mili je još tri tjedna ležala u bolnici oporavljajući se od koronavirusa. Nakon dvadeset dana skinuta je s respiratora i sedativa. Tada se dogodila neobična stvar - iako je rodila dvije djevojčice nije se sjećala ničega u trudnoći. Bolest je kao posljedicu imala gubitak bližeg pamćenja pa su je suprug i liječnički tim morali 'upoznati' sa stvarnošću.

- Liječnici su mi pokazali slike djevojčica kako bih vidjela da su one u redu, a ja sam samo slušla. Nisam nikako reagirala, bilo mi je kao da sam došla s drugog planeta. Kad su nazvali mog muža, prvo što sam ga pitala bilo je zašto nije sa mnom. Nisam se sjećala ničega - rekla je Mili za portal Aleteia.

Tada su liječnici odlučili 'upoznati' Mili s njenim djevojčicama. Postavili su Aylu i Aymu na majčina prsa te je upravo taj trenutak kontakta s njima dao Mili novi život.

- Oči su joj se naglo osvijetlile. Njezin je osmijeh bio neprocjenjiv - kazao je dr. Castillo.

Mili je otpuštena iz bolnice te se kod kuće uspješno oporavlja, dok će blizanke biti u bolnici još neko vrijeme. 
 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!