Od prosinca 2015. ukida se roaming u EU

Tu uredbu još treba potvrditi Europski parlament na plenarnoj sjednici 3. travnja, a Komisija očekuje da će se konačni dogovor o toj uredbi između Vijeća i Parlamenta postići do kraja ove godine.

roaming.jpg
Autor
banka.hr
Fotograf
www.mobilenewscwp.co.uk
Objavljeno:
 
19.03.2014 13:25

Odbor za industriju, istraživanje i energiju Europskog parlamenta izglasao je uredbu o jedinstvenom telekomunikacijskom tržištu koja predviđa potpuno ukidanje roaminga od prosinca sljedeće godine.

Tu uredbu još treba potvrditi Europski parlament na plenarnoj sjednici 3. travnja. Komisija očekuje da će se konačni dogovor o toj uredbi između Vijeća i Parlamenta postići do kraja ove godine.

"Glasovanje u Odboru je odlična vijest. Digatalni uređaji i telekomunikacijske mreže povaćavaju produktivnost i rezultate na svim područjima života. Sada smo korak bliže", rekla je povjerenica za digitalnu agendu Neelie Kroes.

Uredbu o telekomunikacijama predložila je Komisija u rujnu 2013., a predviđa između ostaloga ukidanje roaminga, otvoreni internet za sve, a potrošači će lakše moći mijenjati operatere. Europska komisija je odigrala veliku ulogu u snižavanju cijena roaminga i to smatra jednim od svojih najvećih uspjeha u ovom mandatu.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro