PREMIJERA: DON BOSCO - u nedjelju 31. svibnja i 7. lipnja u 20:00 sati na Laudato TV-u

Nitko nije siroče na ovoj zemlji!

304.jpg
Autor
Laudato/M.P.
Fotograf
Lux Vide
Objavljeno:
 
29.05.2020 10:40
Don Bosco, 2004
Format: 2 × 100'
Žanr: Drama
Jezik: talijanski
Režija: Lodovico Gasparini
Koprodukcija: Rai Fiction, Lux Vide Spa, LuxVide GmbH, I Salesiani di Don Bosco, D&B Production in association with Blue Star Movies
 
Laudato televizija donosi vam igrani film u dva dijela o svetom salezijancu koji je čitav svoj život utrošio za mlade koje je pronalazio na ulici, u zatvorima, besposlene i ostavljene.
 
Čudesni događaji obilježili su Torino u 19. stoljeću zahvaljujući jednom svećeniku, don Ivanu Boscu. Industrijski grad koji se nalazi na sjeveru Italije bio je okrutan za brojnu djecu i mlade. Bili su prisiljeni na prosjačenje i razne zločine, najčešće krađu, iskorištavani i radili teške i nedovoljne plaćane poslove. 
 
Najokrutnija činjenica je kako je djelovalo da nitko ne mari za ove mlade ljude koji su izgubili sve snove o boljoj budućnosti.
 
U srcu don Bosca stvara se odlučnost i gorljivost za živote tih mladih. Ostvaruje u praksi revolucionarnu ideju: tjedni oratorij u kojem se djeca i mladi mogu igrati, učiti i iznad svega još uvijek osjećati da su vrijedni ljubavi. U stoljeću mučenom političkim borbama, vjerskim tenzijama, tehnološkim napretkom i kulturnim revolucijama, don Bosco je s vjerom i svojim neumornim djelovanjem uspio spasiti život stotinama mladih ljudi.
 
Pogledajte ovaj film o misiji ljubavi i ohrabrite se istinom u koju je don Bosco uvjerio svakoga koga je susreo: Nitko nije siroče na ovoj zemlji.
 

 

Fotogalerija
05-1386
10-0253
09-0112
31-2137
24-2146
16-0942

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!