[VIDEO] Poznati holivudski glumac: Vjera je najvažnija stvar u životu

Glumac i otac posvjedočio je kako mu je katolička vjera sve u životu.

8.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
aleteia.org
Objavljeno:
 
14.02.2020 16:09

Mark Wahlberg jedan je od šačice glumačkih zvijezda koji otvoreno govori o svojoj katoličkoj vjeri i ulozi koju ona ima u njegovom životu. Dapače, prošle je godine podijelio s javnošću svoju neobičnu molitvenu rutinu koja uključuje buđenje u ranim satima i odlazak u molitvenu sobu.

U dugotrajnom podcastu The Tuff Juice s Caronom Butlerom, Wahlberg je detaljnije progovorio o svom vjerskom životu te kako je iz svijeta glazbe u glumu. Kao glavni razlog svog uspjeha navodi fokusiranje i discipliniranost. Također je otkrio da mu je usredotočenost na vjeru bila presudna u oblikovanju čovjeka kakav je danas, prenosi Aleteia.

- Vjera je najvažnija stvar. Tako započinjem svoj dan svaki dan. Kad otvorim oči, prije nego što upalim svjetlo ili učinim bilo što, nekako izgovaram svoje molitve. Ulazim u svoju molitvenu sobu i uzmem tih 15 ili 20 minuta da izrazim svoju zahvalanost - kazao je Wahlberg.

Wahlberg je također istaknuo kako moli za sve ljude koje ima u životu i koje je susretao, za ljude koji su ga podupirali u vjeri i u životu, za ljude koje prolaze kroz teška vremena u bolesti i slično.

- Tako započinjem svoj dan i onda čitam svoju molitvenu knjigu - rekao je Mark.

Njegova izuzetna radna etika dovela ga je do održavanja glumačke karijere, a istovremeno je sudjelovao u produkciji filmova i pokretanju posla u svijetu fitnessa. Unatoč zavidnoj karijeri, Wahlberg je svjestan da je njegova kršćanska dužnost uzvratiti, što se može vidjeti u Zakladi Mark Wahlberg koju je pokrenuo kako bi pomogao djeci iz grada.

- Znam da me Bog nije blagoslovio sa svim ovim da kažem: 'zaboravi odakle dolaziš i jednostavno otiđi, radi i imaj sjajan život.' Sada postoji prilika i odgovornost da se vratim i budem primjer drugim ljudima. Bez obzira odakle dolazite ili s kakvim se preprekama suočavate, ako zapravo učinite dobra dijela dobre stvari će vam se i dogoditi - istaknuo je Wahlberg.

Za čovjeka koji otvoreno govori o svojim slabostima (nedostatak strpljenja jedna je od njih) i greškama koje je javno učinio, vjera je bila ključna u oblikovanju današnje osobnosti.

- Želio sam iskoristiti blagoslove i darove koje mi je Bog dao na način koji je On želio, a ja bih po njemu mogao biti dobar sluga, dobar otac, muž, sin, prijatelj, susjed, vođa i sljedbenik, sljedbenik onima koji doista služe... Znam da bih trebao raditi više, zapravo ja i mogu više.

Na koncu je dodao da, premda mora učiniti više kako bi pozitivno utjecao na druge, također mora biti izbirljiv s filmovima kako ne bi propustio ono što je za njega važno: njegovati svoju obitelj.

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always a pleasure to sit down with my guy @caronbutler The Tuff Juice podcast.

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!