Stvari koje trebaju znati svi očevi koji imaju kćeri

Kolumnist The Huffington Posta i tata djevojčice, Bret Spears, odlučio je 'upozoriti' sve buduće očeve koji će dobiti kćerkice na određene stvari koje njemu nitko nije rekao prije nego što je postao otac.

recreatememorymom08.jpg
Autor
magazin.net/huffingtonpost.com
Fotograf
www.mymodernmet.com
Objavljeno:
 
24.09.2014 13:17

Nitko mi nije rekao da će tako brzo početi primjećivati dečke.
Kao i većina očeva, jako sam zaštitnički nastrojen i smatrao sam da su muškarci 'predatori', a djevojke 'žrtve'. Sve je palo u vodu kada je moja mezimica izjavila da joj se sviđa konobar u kafiću u koji smo zalazili. Konobar je imao 19. godina, a ona tri.

Nitko mi nije rekao da se još više mogu zaljubiti u svoju ženu.
Zbog kćeri puno bolje razumijem svoju ženu. Naime, često mi nije bilo jasno zašto se moja supruga toliko rastuži kada nam propadnu neki planovi, a onda sam shvatio da to isto radi i naša kćer. Budući da su osjećaji moje mezimice potpuno nevini i čisti, bio sam primoran shvatiti kako se dijete osjeća kada mu propadnu planovi. Radeći to, shvatio sam da se i moja žena vjerojatno slično osjeća.

Nitko mi nije rekao da ću postati feminist.
Čim mi se rodila kćer, postao sam feminist.

Nitko mi nije rekao što me čeka s druge strane ljubavi i nježnosti.
Ono što me čekalo bili su bijes i ljutnja. Kćer me mota oko malog prsta kada god poželi i to je najveća ljubav na svijetu. Iako se budućim očevima koji očekuju kćer često govori: 'Misliš da znaš što je ljubav, ali tek ćeš vidjeti', nitko im ne govori što je 's druge strane'. Naime, često sam šetao s kćerkicom u kolicima i bio toliko zaštitnički nastrojen da sam se bio spreman potući sa svakim tko bi joj čak i pomislio presjeći put.Nisam mogao pojmiti da mojoj mezimici nešto nedostaje, a da to kod mene ne izazove osjećaj ljutnje.

Nitko mi nije rekao da je 'Butterfly kisses' najbolja pjesma na svijetu.
Veliki američki hit govori o ljubavi oca i kćeri. Naime, iako je većini muškaraca prenježna, pa čak i smiješna, shvatio sam značenje tek kada sam postao otac.

Nitko mi nije rekao koliko je roza boja moćna.
Nebrojeno puta je moja mezimica grcala u suzama jer je njezin rozi tanjur u perilici za pranje posuđa. Kada smo je pitali što želi za Novu godinu, rekla je psića. Ali, ne bilo kakvog - mora biti rozi.

Nisam vjerovao da djevojčice planiraju vjenčanje od najranijih dana.
Svaki komad bijelog materijala u kući može postati povod da se odglumi čitavo vjenčanje i to do u detalja. U početku je bilo slatko, ali kad je počela da glumi udaju za prijatelja iz vrtića, prestalo je biti nevino i slatko.

Nitko mi nije rekao koliko ću biti razočaran kada se poželi udati za prijatelja.
U početku je glumila da se udaje za tatu. Ali, kada je moje mjesto zauzeo prijatelj iz vrtića, počeo sam se osjećati iracionalno, shrvano i slomljeno.

Nitko mi nije rekao da ću uživati u čajankama.
I to ne samo u čajankama već i u lakiranju noktiju, pedikuri, presvlačenju i češljanju. Iako sam svjestan da će mnogi sve ovo smatrati smiješnim ili glupim, ipak mislim da će očevi kćeri shvatiti o čemu pričam.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!