Svećeniku zazvonio mobitel usred Mise - bio je to papa Franjo!

Neugodnost zbog toga što je zaboravio stišati mobitel prije svete Mise pretvorila se u iznenađenje kad je s druge strane slušalice čuo papu Franju.

8.jpg
Autor
churchpop.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
27.05.2020 18:03

Meksički svećenik Miguel Domínguez iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jalostotitlánu čitao je evanđeoski tekst kad mu je iznenada zazvonio mobitel. Spontano ga je uzeo u ruke kako bi prekinuo poziv, ali kad je vidio da ga zove papa Franjo nije se mogao suzdržati negoli se javiti na poziv. 

Svećenik se ispričao vjernicima te se odlučio javiti na poziv. Otišao je nakratko u sakristiju, izmijenio nekoliko rečenica te je papu Franju stavio na razglas kako bi ga kršćanska zajednica mogla čuti. Dominguez je rekao papi Franji da se priprema za svetu Misu vjerojatno jer nije htio propustiti priliku da ga župljani čuju i od njega dobiju riječ ohrabrenja i blagoslov.

- Zahvali se svojim župljanima. I blagoslovi ih. Moli za mene. Bog vas je blagoslovio sa svime što vam je dao - rekao je Sveti Otac.

Svećenik se nakon završenog poziva vratio na ambon, ispričao se još jednom i dodao da pozdrave Papu. Vjernici su tada radosno pljeskali, a Dominguez je nastavio Misu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!