Ugasite rasvjetu za "Sat za planet Zemlju"!

Svjetska organizacija za zaštitu prirode - World Wide Fund for Nature (WWF) pozvala je hrvatske građane da večeras, 29. ožujka, u 20.30 sati ugase rasvjetu u svojim domovima na jedan sat te tako sudjeluju u najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji "Sat za planet Zemlju".

zemlja.jpg
Autor
Laudato/Hina
Fotograf
punkufer.dnevnik.hr
Objavljeno:
 
29.03.2014 18:22

"WWF poziva i najmlađe stanovnike Zagreba da im se večeras u 20 sati pridruže na obilježavanju te akcije ispred katedrale", pozvali su u WWF-u.

Ovogodišnji "Sat za planet Zemlju" provodi se u više od 150 zemalja svijeta, a Hrvatska se prema posljednjim podacima uključuje s rekordna 55 grada.

Od Pule do Dubrovnika, preko Splita, Šibenika i Zadra, od Krapine do Vukovara, preko Varaždina i Zagreba, Hrvatska se i ove godine gasi za "Sat za planet Zemlju". Osmi je to put da se građani svijeta ujedinjuju u mraku kako bi se zajedno prisjetili važnosti očuvanja našeg planeta, a u Hrvatskoj se akcija provodi šesti put, ističe WWF.

Pojašnjavaju da je glavna svrha "Sata za planet Zemlju" stvoriti svijest o problemima s kojima se suočava naš planet zbog klimatskih promjena, zbog prekomjernog trošenja svih resursa, zbog nebrige.

Prvi grad na svijetu koji će se ove subote zamračiti je Auckland na Novom Zelandu, a slijedit će australski gradovi, gdje je cijela priča i započela 2007. godine.

Akcija će se završiti 24 sata kasnije gašenjem svjetla na Tahitiju. U Hrvatskoj će u mrak utonuti pulska Arena, Zidine u Dubrovniku, južno pročelje Dioklecijanove palače i riva u Splitu, zagrebačka katedrala i Medvedgrad, Poljana pape Ivana Pavla II u Zadru, središta Čakovca, Hvara, Iloka, Krka, Labina, Metkovića, Novog Vinodolskog, Rovinja, Varaždina, Vinkovaca...

"Svojim malim, individualnim akcijama, možemo postići neizmjerno puno, naročito ako su one u masovnim razmjerima, a Earth Hour okuplja milijune ljudi iz više od 150 zemalja svijeta. Svi mi možemo postati super-junaci i promijeniti naš planet nabolje", poručuje Petra Boić Petrač iz WWF-a.

Akciji su se ove godine pridružili i nacionalni parkovi Brijuni i Krka, te parkovi prirode Lastovo, Medvednica i Papuk, članovi WWF-ove mreže Parkova Dinarida.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!