[VIDEO] Govor svetog pape Ivana Pavla II. hrvatskim bogoslovima

Sveti papa Ivan Pavao II. jedan je od najomiljenijih poglavara Katoličke Crkve u povijesti.

2.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
savjetnikuspjeha.com
Objavljeno:
 
18.05.2020 16:01

U novije doba zasigurno je jedna od najcjenjenijih i najpoštovanijih osoba koji su politički i crkveno djelovali u svijetu.

Za hrvatski je narod posebno važan. Osim što je slavenskih korijena (rodom iz Poljske), priznao je Hrvatsku državu koju je posjetio čak tri puta te im se rado obraćao na hrvatskom jeziku.

Bogoslov Splitsko-makarske nadbiskupije Antun Mate Antunović objavio je na svom Youtube profilu video jednog papinog govora hrvatskim bogoslovima uz prigodu današnje 100. obljetnice njegova rođenja.

- Dragi moji klerici, radostan sam što vas mogu vidjeti sakupljene ovdje na Trgu svetog Petra. Vi ste nada svete Crkve i hrvatskog naroda! Iskoristite vrijeme boravka u sjemeništu da postanete sveti svećenici i da u isto vrijeme skupite potrebno znanje za evangelizaciju duša koje će vam biti povjerene - rekao im je papa Ivan Pavao II. 1991. godine.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!