[VIDEO] Najmanja beba na svijetu preživjela 'nemoguće'

Bolnica Sharp Mary Birch iz San Diega objavila je vijest da je najmanja beba na svijetu živa i zdrava otpuštena iz bolnice.

14.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
03.06.2020 21:03

Čudesna vijest stiže iz Kalifornije gdje je malena Saybie uspješno pobijedila sve prognoze. Rođena krajem prosinca prošle godine, Saybie je težila samo 245 grama - gotovo težine obične jabuke. Naime, trudnoća se zakomplicirala pa su doktori morali obaviti porođaj carskim rezom u 23. tjednu trudnoće. 

- Rekli su mi da imam preeklampsiju. Krvni tlak mi je bio jako velik, preko 200, pa sam morala biti podvrgnuta operacijskom zahvatu. Rekli su mi da beba neće preživjeti jer je premala i da ima najviše sat vremena života. Ali taj sat produžio se na dva sata, pa se produžilo na dan, tjedan - prepričava majka prave svjetske junakinje.

Unatoč gotovo nikakvim pozitivnim prognozama, malena Saybie kao da se 'zainatila' te je uspješno prebrodila sve prepreke. Doktori su je nazvali pravim čudom, a ona sada nosi titulu najmanje rođene bebe koja je preživjela. 

Nakon gotovo pola godine borbe, Saybiino stanje se popravilo. Sad je teška gotovo dva i pol kilograma, čak deset puta više nego kad se rodila. Budući da je zdrava i bez ikakvih posljedica, doktori su je otpustili iz bolnice. Malena, ali iznimno snažna beba konačno je došla kući.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!