[VIDEO] Papa nazvao mladića s autizmom koji ga je nedavno 'opomenuo'

Papa Franjo svojom nas je jednostavnošću od početka oduševljavao.

3.jpg
Autor
cruxnow.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
08.05.2020 13:42

Na njegove lijepe i upečatljive geste već smo pomalo 'navikli', a nova je 'iskočila' prije desetak dana kada je pozivom iznenadio obitelj Baruffi, prenosi Crux Now.

Sasvim obična obitelj vjernika iz talijanskog gradića Caravaggio u nevjerici su primili telefonski poziv. Majka Maria Teresa Baruffi stajala je u redu u trgovini kad ju je nazvao ni manje ni više nego papa Franjo i zatražio da razgovara s njenim sinom Andreom.

Papa je htio odgovoriti Andreu na njegov ispravak pape kad je u vrijeme pandemije u kapelici u Domu svete Marte na jednoj od Misa rekao vjernicima da pruže znak mira.

- Rekli ste: 'Mir s vama', ali to ne možete reći jer se u pandemiji ne smijemo međusobno dodirivati - napisao je 18-godišnji Andrea koji boluje od autizma.

Papa mu je htio odgovoriti na pismo, a budući da Andrea nije bio s majkom u trgovini, Sveti je Otac rekao da će nazvati kad ona bude kod kuće. Kad je drugi put nazvao, netko od članova obitelji htio je zabilježiti taj trenutak video kamerom.

Papa Franjo zahvalio je Andreu što mu je pisao i obećao mu je poslati 'papalinu', bijelu kapicu koju nose pape, a koju je Andrea zatražio u pismu. Također mu je pojasnio kako znak mira ne moramo pružiti dodirom kao inače, već jednostavnom gestom glavom.

Potom je Sveti Otac izmijenio nekoliko riječi s majkom Mariom Teresom. Zanimao se za obitelj, a Maria mu je pojasnila kako ima muža i još jednog sina. Zamolila ga je da se pomoli za njenu majku koja boluje od Alzheimerove bolesti te mu poručila da ga župnici pozdravljaju. Na kraju poziva Sveti je Otac zazvao blagoslov nad obitelji.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!