[VIDEO] Pogledajte kako izgleda park zasađen u čast sv. Ivanu Pavlu II.

Park se proteže na tri hektara, a za izradu je bilo potrebno oko 20 000 sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice te oko tonu kamenja, šljunka i pijeska.

maxresdefault.jpg
Autor
stacja7.pl/Laudato/D.T.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
03.12.2022 08:35
Na jugu Poljske, u gradu Inwałdzie, zasađen je park koji na poseban način podsjeća na lik i djelo velikog pape, svetog Ivana Pavla II. 
 
Park se proteže na tri hektara, a gledajući ga iz zraka, može se vidjeti lik sv. Ivana Pavla II., bazilika sv. Petra u Rimu te bazilika Prikazanja Blažene Djevica Marije u Wadowicama, u kojoj se papa Wojtyła krstio te ju rado posjećivao i kao poglavar Crkve. 
 
Za izradu ovog malo 'drukčijeg' parka bilo je potrebno oko 20 000 sadnica različitih biljaka, stabala, cvijeća i živice. Također i oko tonu kamenja, šljunka i pijeska. Staze za šetanje u parku duge su oko osam kilometara. Tijekom šetnje po stazama posjetitelji mogu razgledati umjetničke slike i fotografije koje prikazuju svetog oca Ivana Pavla ll., njegov život od rane mladosti do dugogodišnjeg pontifikata na čelu Crkve. 
 
Ovo mjesto namijenjeno je svima onima koji žele bolje upoznati život, ali  i put do svetosti Ivana Pavla II. Ovaj park, osim što daje uspomenu na papu Poljaka, ima svoj edukativni, ali i kulturni karakter. Inicijatori izrade ovog parka kažu da on može biti izvor produbljivanja vjere i nadahnuće za duhovni život, ali park je ujedno i živi muzej Karola Wojtyłe. 
 
Osim u šetnji, cijeli park može se razgledati i penjući se na obližnji vidikovac, koji je izrađen uz vrt. 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Istinito, lijepo i dobro

Još iz rubrike: