[VIDEO] Reakcija koja topi srca: Muž vidio ženu i djecu nakon četiri godine

Zahvaljujući radu katoličkih dobrotvornih organizacija, izbjeglička obitelj je konačno na okupu.

6.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
youtube.com
Objavljeno:
 
03.01.2020 16:32

Bila je to 2012. godina kada su sudanski par, Dyan i Alik, razdvojeni dok su bježali od sukoba u razorenoj sjevernoafričkoj domovini. Dok se trudna Alik uspjela naseliti u teksaškom gradu Fort Worthu s još dvoje male djece, Dyan je bez ikakvih papira koji potvrđuju njegov bračni status, bio prisiljen ostati u izbjegličkom kampu u Sudanu.

Nakon četiri godine razdvojenosti, otac se konačno pridružio svojoj obitelji u svibnju 2017. godine. Prvi put se susreo s trogodišnjim sinom, a sve zahvaljujući napornom radu i odlučnosti dviju žena iz katoličkih dobrotvora, prenosi Aleteia.

Mollie i Mary Claire dobrovoljno su se prijavile u katoličku organizaciju koja pomaže u doseljavanju izbjeglica. Nakon susreta s Alikom sklopili su blisko prijateljstvo te su bile uz Alik kad je rodila treće dijete. Uz pomoć svoje crkvene skupine, te su žene omogućile Alik i njenoj djeci uspješnu integraciju u zajednici. Pritom su se neumorno borile kako bi se Dyan pridružio obitelji.

Zahvaljujući pustim pismima i susretima s političarima, pravnicima i socijalnim radnicima, žene su postigle ono što su mnogi smatrali nemogućim: ponovno spajanje Dyana s njegovom obitelji  u zračnoj luci Dallas.

Srceparajući videozapis prikazuje trenutak kada se par ponovno susreo, djeca prvi put nakon četiri godine vide tatu. Konačno, ono najmlađe dijete prvi je put vidjelo svoga oca.

Video ne donosi samo radost i zahvalnost članova obitelji i onih koji su uključeni u njihovu priču, već je savršen podsjetnik da smo pozvani živjeti u vjeri i nadi te se brinuti za one koji su u potrebi.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!