[VIDEO] Trojica braće - tri svećenika

Luke, Vincent i Jacob trojica su braće koja su Bogu rekla da.

tri-brata-tri-svecenika.jpg
Autor
Laudato/K.P.
Fotograf
Youtube screenshot
Objavljeno:
 
03.05.2020 16:36

U vremenima kada se sve manje muškaraca odlučuje za svećenički poziv, obitelj Strand iz Wisconsina pokazuje nam potpuno drugačiji primjer.

Luke je osjetio poziv i otišao u sjemenište 2003. godine, a druga dvojica braće slijedila su njegov put.

Njihove roditelje je to iznenadilo.

- To se dogodilo potpuno neočekivano, jedan po jedan dolazili su nam priopćiti svoju odluku, a mi nismo znali kako odgovoriti – riječi su njihovih roditelja.

Otac Luke, prvi puta je razmišljao o pozivu kada je studirao, ali je preispitivao svoju odluku.

- Odjednom je svećenički poziv došao u moje misli i to me šokiralo jer prije toga tijekom svog odrastanja niti jednom nisam razmišljao o tome da postanem svećenik. Baka je znala reći nama braći da će jedan možda postati svećenik, na što smo joj se smijali - rekao je otac Luke Strand.
Njegov 29-godišnji brat Vincent trenutno se nalazi u Austriji gdje studira u isusovačkoj zajednici kako bi se zaredio za njihovog svećenika.

Najmlađi brat, 26-godišnji Jacob, također je zaređen za svećenika.

- U početku mi se činilo nestvarno da je Bog i mene pozvao. Mislio sam, Luke i Vincent su se već pobrinuli za tu dužnost. No, onda sam shvatio da to nije dužnost već dar – rekao je Jacob.

Braća su išla u katoličku školu, svake nedjelje bili su na svetoj Misi, molili se prije jela, no usprkos tome kažu da nisu vodili previše duhovan život. Roditelji su se nadali kako će im sinovi podariti brojne unuke te da će imati veliku obitelj, no to nije do nas i naših želja, ističu.

Obitelj osim trojice sinova ima i kćer Teresu koja je udana.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!