[VIDEO] Upoznajte Roba koji djecu bez oca uči osnovnim životnim vještinama

Bolna prošlost Roba Kenneya i vlastita potraga za Bogom dala mu je sposobnost pomagati drugima s istim problemima.

5.jpg
Autor
aleteia.org/laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot

Roba Kenneyja, njegovih sedam braće i sestara i majku otac je napustio kada mu je bilo samo 14 godina. U vrijeme prijelaza sa dječačke na odraslu dob nije imao figuru oca koji bi ga vodio na putu odrastanja.

U intervjuu kojeg prenosi Aleteia Kenney je podijelio iskustvo bolne prošlosti, ali i potrage za Bogom u trenucima kada mu je brak bio u ozbiljnim problemima. Ta situacija kasnije mu je dala snage da oprosti svom ocu prije nego što je ovaj umro. Danas je u sretnom braku dugom gotovo 30 godina u kojem ima dvoje uspješne odrasle djece.

- Moj životni cilj bio je odgojiti mlade u dobre odrasle ljude - rekao je Kenney.

Budući da su njegova djeca odrasla i napustila kuću, počeo je razmišljati kako pomoći drugima. Karantena zbog pandemije koronavirusa došla mu je 'kao naručena' jer se konačno dosjetio. Odlučio je podijeliti neke osnovne životne vještine s drugom djecom koja odrastaju bez jednog roditelja. Tako je kreativni tata napravio YouTube kanal zvan 'Dad, How Do I?' (Tata, kako da radim?).

- Želim pokazati kako se rade svakodnevni zadaci, ali bih također htio prenijeti neku životnu mudrosti kako bih ohrabrio ljud. Mislio sam da ću ljudima samo pokazati kako da rade neke kućne stvari, ali je zapravo ispalo puno više - izjavio je Kenney.

Njegovi pozitivni praktični savjeti brzo su postali viralni hit, a danas broji preko dva milijuna preplatnika.

Rob Kenney je upravo ono što internetu treba - pozitivan, praktičan i brižan tata koji želi podijeliti svoje vještine. Ne čudi što je zauzvrat dobio toliko pretplatnika, obožavatelja i pozitivnih poruka. Njegova ideja na pravi način pokazuje djetetovu potrebu za likom oca u svom životu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!