Generacija+

Svaka druga subota
09:15
Generacija+
50 min

Emisija za mlade

Dinamičan koncept emisije u kojoj petero mladih raspravlja, ali se i međusobno nadopunjuje, poučava, pojašnjava i poštiva drugačije mišljenje o probranim i mladima važnim temama. Emisija će nastojati obraditi izazove za današnje mlade poput emocija i slobode, kako je to danas biti mlad, ovisnosti nekad i sad, zašto ostajem živjeti u Hrvatskoj, tiče li nas se politika, utjecaj društvenih mreža i dr.

Moderatorica: Dubravka Rojc

 

Sudjeluju:

Kristina Petek - studentica novinarstva, pjeva u Nadbiskupijskom zboru

Margareta Babić - radi u poliklinici, članica je molitvene zajednice Božja pobjeda

David Pölhe - završava komparativnu književnost i hungarologiju, bavi se snimanjem filmova, član molitvene zajednice Nanovo rođeni

Tomislav Matić - završava digitalni marketing, član SKAC-a Palma, animator u kampovima i duhovnim obnovama za mlade

Marko Petrović - student ekonomije, u organizaciji Antunovskog hoda, aktivan u župi u Sesvetskim selima i DDV-u na Svetom Duhu

Repriza:
Petkom u 21:00
01.06.2024. 09:15

Mladi raspravljaju o dostojanstvu ljudskog tijela, modernom kultu tijela i zdravlja, o ispravnoj brizi za tijelo kao hramu Duha Svetoga, o tome je li tetovaža zapravo blamaža...

18.05.2024. 09:55

Mladi raspravljaju o formaciji ukusa za glazbu, svrsi glazbe i njezinoj ulozi u liturgiji, o mogućim negativnim utjecajima i opasnostima koje donosi turbofolk. 

04.05.2024. 09:15

Mladi raspravljaju o ulozi životinja u stvorenom svijetu, imaju li one dušu i idu li u raj, što nam preko njih Bog govori, može li se psa smatrati članom obitelji, o neopoganskom idolopoklonstvu životinja i drugim zanimljivim temama.

20.04.2024. 09:15

Mladi raspravljaju o načinima donošenja odluka. Treba li se pri tom oslanjati na osjećaje ili je to plod promišljanja? Izbjegavaju li mladi danas donositi životne odluke? Kako razlučivati što je od mene, Boga i Zloga i koliko je pri tom bitno poznavati Božju riječ?

06.04.2024. 09:15

U opuštenoj atmosfere mladi istražuju je li potreba za šalom čovjeku urođena, imaju li svi smisla za humor, s kime se i čemu najviše smijemo, što se u tijelu događa kada se smijemo, o povezanosti smijeha i radosti te mogu li snimiti emisiju bez napada smijeha.  

23.03.2024. 09:15

Uoči Velikog tjedna mladi razmatraju Muku Kristovu osvrćući se na okolnosti događaja Isusovih posljednjih dana i sati pred smrt. Razgovarat će o težini "kazne" koju podnosi nepravedno osuđen i boli koju nevin trpi.