Generacija+

Svaka druga subota
09:15
Generacija+
50 min

Emisija za mlade

Dinamičan koncept emisije u kojoj petero mladih raspravlja, ali se i međusobno nadopunjuje, poučava, pojašnjava i poštiva drugačije mišljenje o probranim i mladima važnim temama. Emisija će nastojati obraditi izazove za današnje mlade poput emocija i slobode, kako je to danas biti mlad, ovisnosti nekad i sad, zašto ostajem živjeti u Hrvatskoj, tiče li nas se politika, utjecaj društvenih mreža i dr.

Moderatorica: Dubravka Rojc

 

Sudjeluju:

Kristina Petek - studentica novinarstva, pjeva u Nadbiskupijskom zboru

Margareta Babić - radi u poliklinici, članica je molitvene zajednice Božja pobjeda

David Pölhe - završava komparativnu književnost i hungarologiju, bavi se snimanjem filmova, član molitvene zajednice Nanovo rođeni

Tomislav Matić - završava digitalni marketing, član SKAC-a Palma, animator u kampovima i duhovnim obnovama za mlade

Marko Petrović - student ekonomije, u organizaciji Antunovskog hoda, aktivan u župi u Sesvetskim selima i DDV-u na Svetom Duhu

Repriza:
Petkom u 21:00
24.02.2024. 09:15

Emisija tematizira porijeklo i značenje ispovijedi. Mladi sudionici raspravljaju odakle Crkvi sakrament povjerenja. Govorit će o tome kako ispitati svoju savjest, koliko često se ispovijedati i zašto se daje pokora.

10.02.2024. 09:15

Nakon bure koju je podigla uspješnica "Što je žena?", mladi uzvraćaju pitanjem "Što je muškarac" s ciljem otkrivanja Božjeg plana za njega i uloge koja mu je namijenjena.

27.01.2024. 09:15

Mladi u emisiji razgovaraju o strahovima, o tome odakle dolaze i kako se fizički očituju te koja je razlika između straha i fobije. Otkrivaju boji li se svatko smrti te imaju li sve žene, i zašto, strah od zmija.

13.01.2024. 09:15

Mladi razgovaraju o prijateljstvu. Raspravljat će o tome prema kojim kriterijima biramo prijatelja, kako prepoznati osobu od povjerenja, trebamo li imati najboljeg prijatelja i je li bitno koliko često se družimo.

30.12.2023. 09:15

Mladi razgovaraju o tome što čini hrvatski identitet i kako ga jačati, što je domoljublje i kako se voli Hrvatska, o ulozi obitelji i vjere u našem osobnom oblikovanju, o tome zašto unatoč realnim izazovima odabiru živjeti u Hrvatskoj, štoviše, zahvalni su što mogu živj

16.12.2023. 09:15

Mladi razgovaraju o Isusu kao Bogočovjeku koji se rodio, živio i umro na ovoj zemlji, nama jednak u svemu osim u grijehu. Posežu za povijesnim izvorima iz antičkog doba koji govore u prilog Isusova postojanja i stvaranja prvih kršćanskih zajednica te njihova progona.