G.K. Chesterton

G.K. Chesterton

Emisija o životu i ostavštini Gilberta Keighta Chestertona

Gilbert Keight Chesterton, apostol zdravog razuma - kako ga je nazvao pisac njegove biografije Dale Ahlquist, bio je engleski književnik koji je pisao o svemu. Bio je pisac, dramatičar, filozof, novinar, govornik, ali i kršćanski apologet 19. i 20. stoljeća. Širina i pronicljivost njegova promišljanja razlozi su što mu se dive i konzervativni kršćani i liberali. Njegova djela prepuna su paradoksa čime je odbijao prihvatiti postojeće stanje tadašnjeg engleskog društva. O Chestertonu najviše govori raskošan opus književnih djela koja je ostavio, chestertonska društva diljem svijeta i ova jedinstvena emisija.

24.09.2023. 23:00

Sakramenti su stvarni, ali su i čudesni, i s pomoću njih Chesterton u novoj epizodi pokazuje kako u pravoj istinskoj religiji imamo i tjelesno i duhovno. Oni trebaju jedno drugo kako bi ukazali da obične stvari posjeduju duboki smisao.

17.09.2023. 23:00

U novom nastavku od Chestertona učimo kako je sasvim prirodno vjerovati u natprirodno te kako je normalno da se čuda ipak događaju.

09.09.2023. 23:00

S02E09

Što je znanost, koje je njezino mjesto te kakav naš stav prema svijetu treba biti prema G. K. Chestertonu, saznajte u novoj epizodi.

03.09.2023. 23:00

S02E08

Što je povijest i kako trebamo gledati na nju? Trebamo li živjeti u prošlosti ili od prošlosti? To su samo neka od zanimljivih pitanja na koja Chesterton odgovara uz pomoć domaćina Dalea Ahlquista.