U četvrtoj epizodi serijala Babičini recepti po varaždinskom kraju putujemo u općinu Sračinec, gdje nas dočekuje vedra i marljiva babica Stanka Miko iz udruge Preslica. Stanka nam pripovijeda živopisnu priču o grofu Kolmanu, lokalnoj legendi koja se prenosi iz generacije u generaciju. Epizoda se snimala i na sunčanoj njivi, gdje smo s babicom i članovima udruge okapali tikve — upravo one koje će kasnije biti glavni sastojak zagorskih zdiganih krumperskih štruklja, punjenih domaćim bučinim uljem i posipanim bogatim mljevenim koščicama od tikve.
Kroz rad na polju, babica Stanka pokazuje kako se nekad brinulo za zemlju i plodove, a za vrijedne težake sprema tradicionalni posolenec — jednostavno, ali hranjivo jelo koje vraća snagu nakon rada među tikvama. Za kraj, svi zajedno odlazimo na fini obed u predivni Topiary park, gdje se okuplja cijela družina, dijele priče, domaće specijalitete i slavlje svih članova i članica.
Ova epizoda donosi spoj lokalnih legendi, starinskih recepta, sloge na njivi i domaćinske topline na pravom zagorskom obedu.