Ekipa odlazi u Varaždin u dom obitelji Kalić. Paula i Ivan mladi su bračni par i roditelji troje djece. Svjedočit će o blagoslovu koji su oboje imali odrastajući u velikim obiteljima i životu koji je odmalena do danas duboko prožet vjerom i duhovnošću. Otkrit će kako su shvatili da ih je Bog namijenio jedno drugomu te kako su se u današnjem svijetu odlučili ići tradicionalnim vjerničkim putem. U kulinarskom dijelu Paula priprema lungić s krumpirom i umakom od gljiva te bečke kocke za desert.
Lungić i pečeni krumpir u umaku od gljiva
Sastojci:
2 lungića
10 krumpira
sol
senf
začin za pečeni krumpir
ulje
Priprema: Lungiće posoliti i namazati senfom. Oguljeni i narezani krumpir posoliti i začiniti začinom za pečeni krumpir. U nauljenu posudu za pečenje najprije staviti lungiće, a zatim krumpir posložiti oko mesa. Sve zajedno pokriti aluminijskom folijom ili poklopcem. Peći na otprilike 250°, pola sata. Nakon pola sata maknuti foliju ili poklopac i nastaviti peći još pola sata.
Umak od gljiva:
200 g gljiva
mlijeko
vrhnje za kuhanje
sol
ulje
Priprema: Gljive nasjeckati u blenderu ili nožem. U lonac staviti malo ulja, na to dodati gljive i pržiti 5 do 10 minuta. Dodati vrhnje za kuhanje i mlijeko po želji kako bi dobili gustoću koja vam odgovara.
Posoliti po želji i kuhati još 5 – 10 minuta nakon što zavrije.
Bečke kocke
Sastojci:
4 žumanjka
4 bjelanjka
10 dkg šećera
20 dkg maslaca
4 žlice čokolade u prahu
2 žlice glatkog brašna
prašak za pecivo
15 žlica mljevenih lješnjaka
Priprema: Od bjelanjaka napraviti snijeg. Ostale sastojke zajedno pomiješati i u njih dodati snijeg od bjelanjaka.
Preljev:
500 ml vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanje
Priprema: Pomiješati vrhnje i čokoladu, staviti na vatru i nakon što zavrije kuhati još nekoliko minuta. Preliti vruće preko biskvita koji također mora biti vruć. Ostaviti da odstoji preko noći.