Mame pitaju

SUBOTA
09:05
Mame pitaju

Emisija o roditeljstvu i kršćanskom odgoju

Kratki format u produkciji Salesiane daje odgovore na velika pitanja važna za roditeljstvo. U suradnji s mamama prikupljena su najčešća pitanja koja ih brinu. Što činiti kada se svekrva, majka ili prijateljica petlja u naš odgoj, koliko djecu izlagati društvenim mrežama, kako prepoznati prve znakove depresije kod djece, što kada se supružnici ne slažu oko vjerskog odgoja – neka su od pitanja na koja odgovaraju psihologinje i psihoterapetkinje Nikolina Essert, Ljubica Duspara i Sanda Smoljo-Dobrovoljski te svećenici vlč. Odilon Singbo i don Damir Stojić.

11.11.2023. 09:05

Iako neki roditelji dobro paze kakve sadržaje slušaju i gledaju njihova djeca, može se dogoditi da u školi ili na ulici dijete naleti na neki erotski i pornografski sadržaj.

04.11.2023. 09:00

Znamo da djecu za vjeru i pripadnost Crkvi valja odgajati odmalena, ali mnogi ne znaju kako postupati s djecom kad su nemirna i glasna na svetoj Misi. Kako ih umiriti, pita mama Magdalena.

28.10.2023. 09:00

Često čujemo da u današnjem svijetu majka više brine o odgoju djece i kućanstvu, a otac je možda previše pasivan. Je li moguće uskladiti njihove obveze, i kako to učiniti kad i otac i majka rade, da jednako sudjeluju u odgoju svoje djece, pita se mama Mislava.

21.10.2023. 09:00

Tema emisije je čedno odijevanje. Mnogi dvoje o tome koja je odjeća prikladna za Misu i može li biti jednaka kao za šetnju. Nerijetko se govori i o tome je li prikladno nositi japanke ili natikače na svetu Misu tijekom ljeta.

14.10.2023. 09:05

Kao o nogometu, i o odgoju svatko ima svoje mišljenje. Kod primanja dobronamjernih savjeta nerijetko se postavlja pitanje kako razgovarati s osobom koja ne poštuje granice. Naše majke, prijateljice, svekrve često se 'petljaju' u naš odgoj.

07.10.2023. 09:05

Emisija odgovara na pitanje mame Magdalene o tome što kada netko od supružnika misli da je pretjerivanje svaku večer moliti i da je dovoljno jednom mjesečno ići na svetu Misu.