Rafo nas vodi u Turanj pokraj Karlovca, gdje upoznajemo Zrinku Janković, suprugu, majku trojice dječaka, poslovnu ženu, vjernicu i štovateljicu sv. Josipa. Zrinka dijeli svoje iskustvo obiteljskog i majčinskog poziva, govoreći o tome kako se u svemu prepušta Božjoj volji. Unatoč izazovima koje život nosi, u svakom danu nastoji pronaći nešto pozitivno na čemu može zahvaliti Bogu. Govori i o svom blogu 'Mamin ručak', a pripremit će nam zelene rezance s piletinom i povrćem te mramorni kolač.
Zeleni rezanci s piletinom i šampinjonima
Sastojci:
700 g pilećeg filea
1 glavica luka
2 mrkve
½ poriluka
2 režnja češnjaka
300 g šampinjona
400 g zelenih rezanaca
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema: Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, dodajte mu na kockice narezanu piletinu. Kada piletina omekša i dobije lijepu boju dodajte na ploške narezane šampinjone. Sve dobro posolite i popaprite i kuhajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. U drugom loncu skuhajte zelenu tjeteninu. Kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte u posudu s piletinom i šampinjonima. Sve lijepo promiješajte i pospite peršinom. Ako želite kremastiji umak, kada dinstate piletinu i šampinjone dodajte 1 dcl mlijeka.
Mramorni kolač
Sastojci:
2 jaja
200 ml tekućeg jogurta
190 g šećera
220 g brašna
1 prašak za pecivo
140 ml ulja
1 žličica kakaa
korica narance
Priprema: Cijela jaja smiksajte sa šećerom, pa im dodajte jogurt, brašno, prašak za pecivo, ulje, koricu naranče. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte žlicu kakaa. Kalup za pečenje premažite maslacem i ulijte paralerno obje smjese. Stavite peći na 180 / cca 300 minuta. Kolač izvadite iz kalupa i premažite glazurom, koju ste napravili tako da na pari otopite 100 g čokolade za kuhanje s 2 žlice ulja.