BLAGOSLOVLJEN TEK

05.06.2024., 21:00
Peka i voćna jogurt-torta obitelji Matić
50 min
05.06.2024., 21:00

Novi domaćini emisije su Jasminka i Mario Matić, roditelji troje djece iz Velike Mlake. Govore o tome kako su uspjeli održati vezu na daljinu te kako je Jasminka pomogla Mariju da uđe dublje u katoličku vjeru. Svjedoče kako možeš otići i na kraj svijeta, ali ako tamo postoji kršćanska zajednica, onda si sigurno među svojima. Čut ćemo i zašto su za njihov život važni sv. Josip i Kursiljo. U kulinarskom dijelu priprema se peka sa svinjetinom, teletinom i povrćem te jogurt-torta s jagodama za desert.


PEKA S TELETINOM I SVINJETINOM
Sastojci:
2 kg mesa (teletina, svinjetina)
2 kg krumpira
2 glavice luka
3-4 mrkve
50 dkg šampinjona
1 paprika
svinjska mast
sol
papar
mješavina začina
senf

Priprema: Meso začiniti i ostaviti da odstoji nekoliko sati da poprimi začine. U peku staviti dvije žlice svinjske masti. Staviti meso, a zatim povrće. Krumpir oguliti i narezati na četvrtine. Začiniti po ukusu. Narezati povrće (šampinjoni mogu ostat cijeli) i posložiti u posudu. Poklopiti i peći oko sat i pol. Nakon toga otvoriti peku, meso staviti na vrh i peći još 20-30min. 


JOGURT TORTA S JAGODAMA
Sastojci za podlogu:
250g mljevenih petit keksa
200g otopljenog maslaca
50g šećera u prahu

Priprema: U zdjelu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu i otopljeni margarin ili maslac, sve pomiješajte. Smjesu istresite i rasporedite u kalup za torte promjera 26cm.  

Sastojci za kremu:
500ml vrhnja za šlag
800g čvrstog jogurta
2 vrećice želatine u prahu 
8 žlica vode
4 žlice šećera
voće po želji (u emisiji smo koristili 700g svježih jagoda)

Priprema: Voće očistiti i narezati. Sa strane u lončić dodajte želatinu i prelijte sa vodom, pomiješajte i ostavite da stoji 10 minuta. U jednu veću zdjelu ulijte vrhnje za šlag te ga izmiksajte. Kada se želatina stegnula, istopite ju tako da lončić držite iznad najslabije vatre, miješajući. Odmah polako dodajte želatinu kremi dok miksate. Dodajte voće i sve pomiješajte špatulom. Dodajte čvrsti jogurt i šećer, sastojke sjedinite. Kremu istresite i rasporedite na podlogu i dobro ohladite tortu. 
 

Repriza:
četvrtkom u 13:00, utorkom u 09:10; sub 17:00 srijedom u 01:30, nedjeljom 03:50
Fotogalerija
05.02.2025. 21:00

Novi domaćini su Mirela i Ivan Miličević, roditelji Eve i Lene. Bliže se proslavi 18. godišnjice braka, a čak 8 godina živjeli su odvojeno jer je Ivan radio u Njemačkoj. Svjedoče o težini tog razdoblja i tome kako im je vjera pomogla da prebrode krize i izazove.

29.01.2025. 21:00

U Karlovcu vrata svog doma otvara nam Petra Vuković, mlada slastičarka koja dolazi iz velike obitelji u kojoj je najmlađa od sedmero djece. Svjedoči kako ju odgoj u vjeri nosi kroz životne izazove i zašto su joj roditelji uzor.

15.01.2025. 21:00

Rafo odlazi u dom Marijete Martić koja govori o svom putu odrastanja u katoličkoj obitelji, studiranju teologije, neživljenju vjere, odlasku u Ameriku, ulasku u new age duhovnost, beznađu, obraćenju i građenju svog identiteta žene u Kristu.

18.12.2024. 21:00

Katarina Zarinkijević i Cecilija Kolega volonterke su Marijinih obroka koje svjedoče zašto su se uključile u ovaj hvalevrijedan projekt i na koji način ih Marijini obroci osobno obogaćuju.

04.12.2024. 21:00

Rafo odlazi na zagrebački Vrhovec u goste Milosrdnim sestrama Sv. Križa koje će ga upoznati sa svojim djelovanjem na raznim društvenim poljima.

20.11.2024. 21:00

U Bjelovaru su nas ugostili Žaklina i Darko Marčinković, bračni par s dugogodišnjim iskustvom koji svjedoče kako su unatoč svojoj mladosti vrlo zrelo donijeli odluku o zasnivanju obitelji jer se nisu željeli kockati s roditeljstvom.