BLAGOSLOVLJEN TEK

20.12.2023., 21:00
Pita krumpiruša i čokoladna kokos torta obitelji Šola
50 min
20.12.2023., 21:00

Obitelj Šola ugostit će Rafu u svom domu u zagrebačkim Remetama. Gloria i Martin u braku su tri godine i blagoslovljeni su s dvojicom sinova, Josipom i Petrom. Svjedoče u emisiji o svojim brojnim usponima i padovima na duhovnom putu kroz koje su uz Božju pomoć izišli jači. Sveti Josip uslišao je njihove molitve na Modravama gdje su im se duše zaljubile. U kulinarskom dijelu Martin priprema pitu krumpirušu, a Gloria čokoladnu kokos tortu.

 

PITA OD KRUMPIRA (KRUMPIRUŠA)
SASTOJCI

1 kg krumpira
280g brašna
150ml vode
žličica soli
2 - 3 žlice ulja
crveni luk (2 srednje glavice)
papar
 
PRIPREMA: Pomiješati brašno s uljem i vodom. Dodati sol. Napraviti kuglu i ostaviti na sat vremena. Napraviti 4 kugle od jedne. Svaku razvući u koru (s prstima, s valjkom). Nadjenuti krumpirom i crvenim lukom kojeg se prethodno začini s paprom i solju. Peći 20-25 minuti na 250 stupnjeva.
 
SASTOJCI
Biskvit:

3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
50 ml mlijeka
130 g glatkog brašna
20 g kakaa
3 g praška za pecivo  

Krema:
600 ml mlijeka
120 g šećera
100 g griza
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g kokosa
100 g maslaca

Glazura:
150 ml vrhnja za šlag
150 g čokolade za kuhanje
 
PRIPREMA Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. U žumanjke dodati šećer, te ih mikserom pjenasto umutiti. Dodati ulje, kratko umutiti, pa onda mlijeko i opet mutiti. U brašno ubaciti kakao i prašak za pecivo pa više puta dodati u žutu smjesu. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg te ih ručno pjenjačom spojiti sa smjesom žumanjaka. Kalup od 26 cm namastiti i posuti kakaom. Isipati smjesu u kalup i poravnati je. Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta. Kad je biskvit pečen skinuti obruč kalupa te ostaviti da se ohladi. U veću posudu na štednjaku staviti kuhati mlijeko, šećer i kokos. Kada smjesa zavrije maknuti sa strane, ubaciti ekstrakt vanilije i griz. Vratiti na vatru i uz miješanje skuhati kremu (oko minutu i pol). Bit će jako gusta. U vruću kremu ubaciti maslac, dobro izmiješati i odmah istresti na biskvit koji smo stavili na podlogu i opasali obručem. Poravnati kremu i staviti u frižider na sat vremena. Za glazuru vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, maknuti s vatre, pa u njega ubaciti čokoladu za kuhanje. Miješati izvan vatre da se čokolada otopi. Izvaditi iz frižidera tortu i sipati preko bijele kreme. Nanijeti glazuru do rubova. Opet staviti tortu na hlađenje dodatna 2 sata.
 

Repriza:
četvrtkom u 13:00, utorkom u 09:10; sub 17:00 srijedom u 01:30, nedjeljom 03:50
Fotogalerija
18.12.2024. 21:00

Katarina Zarinkijević i Cecilija Kolega volonterke su Marijinih obroka koje svjedoče zašto su se uključile u ovaj hvalevrijedan projekt i na koji način ih Marijini obroci osobno obogaćuju.

04.12.2024. 21:00

Rafo odlazi na zagrebački Vrhovec u goste Milosrdnim sestrama Sv. Križa koje će ga upoznati sa svojim djelovanjem na raznim društvenim poljima.

20.11.2024. 21:00

U Bjelovaru su nas ugostili Žaklina i Darko Marčinković, bračni par s dugogodišnjim iskustvom koji svjedoče kako su unatoč svojoj mladosti vrlo zrelo donijeli odluku o zasnivanju obitelji jer se nisu željeli kockati s roditeljstvom.

06.11.2024. 21:00

U Zaprešiću su nas ugostili Ivana i Petar Mužar, roditelji petero djece. Svjedoče o mladosti u kojoj su oboje krenuli krivim putem i upali u ovisnost. Pomoć su odlučili potražiti u zajednici Cenacolo, gdje su susreli živoga Boga i počeli novi život.

16.10.2024. 21:00

U novoj emisiji odlazimo u Novi Jelkovec u goste obitelji Paić. Breza i Berislav roditelji su četvero djece, a u braku su više od 20 godina. Za sebe kažu da su obični ljudi koji pokušavaju pronaći snagu u Bogu i živjeti s Njime.

02.10.2024. 21:00

Rafo odlazi u zagrebačku Dubravu u dom obitelji Čabraja. Marica i Marko uskoro slave 45. godišnjicu braka. Ponosno ističu svoje blagoslove, a to su trojica sinova, dvije snahe i četvero unučadi.