U Popovcu pored Zagreba ugostili su nas Ana i Tomislav Čunko, mladi bračni par, roditelji četvero djece. Govore je li bilo problema u dogovoru oko življenja predbračne čistoće, važnosti svete ispovijedi i krunice za njihov rast u vjeri. Svjedoče kako su se odlučili u braku otvoriti životu te na koji način uspijevaju istovremeno rasti duhovno, obiteljski i poslovno. U kulinarskom dijelu priprema se punjeni lungić te boban torta.
🍽 RECEPTI 🍽
PUNJENI LUNGIĆ
Sastojci:
svinjski file
senf
papar
sol
šunka
sir
crveni luk
šampinjoni
riža
Priprema: svinjski file razrežite na tanko, namažite ga senfom i začinite soli i paprom. Stavite na to šunku i sir i zarolajte. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva, pecite otprilike sat vremena. Za prilog napravite rižu i umak od šampinjona.
BOBAN TORTA
Sastojci:
6 jaja
12dkg šećera
12dkg čokolade za kuhanje
½ praška za pecivo
1 džem od višanja ili borovnice
500ml vrhnja za šlag
Priprema: Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Razdvojite žutanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg. U drugoj zdjeli izmiksajte žutanjke s pola praška za pecivo. Na pari otopite čokoladu za kuhanje u pomiješajte ju sa smjesom žutanjaka i praška za pecivo. U to dodati snijeg od bjelanjaka i šećera pa lagano umiješati. Staviti smjesu u kalup te staviti u pećnicu na 30ak stupnjeva.
Kada se biskvit otopi premazati ga džemom i na to staviti istučeno vrhnje za šlag.