Domaćin emisije je obitelj Radeljak. Jana i Lovro uskoro slave desetu godišnjicu braka tijekom kojeg ih je Gospodin blagoslovio s dvije djevojčice i dječakom koji je na putu. Svjedoče o vrijednosti obiteljskog života u vjeri i otvorenosti životu te kako se vjera može živjeti i u poduzetništvu. U kulinarskom dijelu Jana priprema rižoto s kozicama, a Lovro kolač brownie.
RIŽOTO S KOZICAMA
Sastojci:
1 dcl vina
20 dag maslaca
Aromatizirana sol (ružmarin, limun)
Češnjak u granulama
Ružmarin
2 glavice luka
Riža 'arborio'
Kozice 80 – 100 g po osobi
Priprema:
Staviti luk da se karamelizira, dodati rižu da se malo zapeče, onda dodati vino i miješati. Dolijevati vodu periodično po potrebi, nakon 15 minuta dodati kozice i začine. Na kraju dodati maslac.
BROWNIE
Sastojci:
250 g crne čokolade
220 g maslaca
80 g organskog kakaa
150 g šećera kokosovog cvijeta
70 g pirovog brašna
4 jaja
Žiličica sode bikarbone
Priprema:
Na pari otopiti čokoladu i maslac. Sve sjediniti mikserom i staviti na 20 minuta u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.