Otvori spomenar!

10.03.2021. 21:00
Robert Mareković
50 min
10.03.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' putem ugodnog razgovora i glazbe vraćamo se u zlatne pedesete, šezdesete i 'malo' u sedamdesete godine, a ostajemo prisutni i u sadašnjosti! Gost 'Spomenara' poznati je hrvatski pjevač i glazbenik Robert Mareković, kojeg poznajemo iz nekadašnje skupine 'Fantomi', a danas i kao pjevača skupine 'Swingers'.

Robert se prisjeća svojeg djetinjstva, odrastanja te upoznavanja s danas mu najdražom glazbom Elvisa Presleyja te otkriva zašto mu je Elvis bio i ostao glazbeni uzor.

- Djetinjstvo mi je bilo vezano za glazbu. Moj otac slušao je ploče i on mi je prenio ljubav prema glazbi. Bilo mi je fora vidjeti kako on mijenja ploče, pjeva i pleše. Također sam imao problem sa bronhitisom pa sam odrastao dvije-tri godine na selu kod bake i djeda. To mi je nedostajalo, ali je bilo nužno za zdravlje - kazao je.

Ispričao je anegdotu kad je Elvis Presley umro, a otac je plakao zbog te vijesti. Kasnije je i sam Robert postao veliki glazbeni fan Presleyeve glazbe, uz Sinatru i Beatlese. Zbog toga ga je i hrvatska javnost nazivala kao 'hrvatski Elvis'.

- Pokušavao sam sebe izgraditi na glazbi koja je bila draga. Međutim, uspoređivati me s Elvisom je besmisleno zbog silnog njegovog talenta - 'ogradio' se Mareković od prestižnom naziva.

Neke od pjesama koje je Robert napisao, a koje rado slušamo dan danas, su 'Sretan Božić svakome' i 'Sretan rođendan'.

- 'Sretan Božić svakome' je prepjev jedne slične američke pjesme. Sjećam se točno gdje sam sjedio kad sam pisao tekst. Bilo je vruće ljeto, navečer. Ta je pjesma dobila neki autorski oboj i postala je uvriježenom božićnom pjesmom. 

Uz odlične pjesme, Robert je 'otvorio' 'Spomenar' i pravu glazbenu riznicu glazbe koja je sinonim za kvalitetu i ljepotu koja uvijek jednako sjaji. 

28.04.2021. 21:00

U emisiji je gostovao poznati pjevač hrvatske zabavne glazbe Zdravko Škender, poznat po pjesmama koje dobro poznaju sve generacije.'Ne mogu da te zaboravim', 'Žena kao ti', 'Ako nas život rastavi', 'Suze ljubavi', samo su neki od poznatih evergreena koji su tijekom godi

28.04.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje poznati pjevač hrvatske zabavne glazbe, Zdravko Škender, čije pjesme vole sve generacije. 

14.04.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gost je poznati profesionalni plesač i plesni učitelj Nicolas Quesnoit, koji za sebe ponosno kaže: 'Imam francusku krv i hrvatsku dušu!' 

23.03.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje legenda hrvatskog glumišta, Žarko Potočnjak. Publiku je odavno osvojio humorom, iskrenim osmijehom, blagom naravi te svojim glumačkim umijećem u više od 200 kazališnih i filmskih uloga!

10.03.2021. 21:00

U emisiji 'Otvori spomenar!' putem ugodnog razgovora i glazbe vraćamo se u zlatne pedesete, šezdesete i 'malo' u sedamdesete godine, a ostajemo prisutni i u sadašnjosti!

24.02.2021. 10:54

U emisiji 'Otvori spomenar!' gostuje poznata operna pjevačica i glumica kazališta 'Komedija', uvijek vedra i nasmijana Sandra Bagarić. Sandra se prisjeća svojeg djetinjstva u rodnoj Zenici i Sarajevu dok je bila razigrano i raspjevano dijete.