Rafo i ekipa odlaze u Jablanovec pored Zaprešića u goste obitelji Lacković. Ivana i Ivan, roditelji petero djece, govorit će o svojoj vezi koju su bili živjeli svjetovno do obraćenja. Ono se kod Ivane dogodilo u Međugorju, a kod Ivana u Taboru. Osvrnut će se na izazove s kojima se susreće obitelj s više djece. Prenijet će svoja iskustva od blagoslova koje nose iz Svete Zemlje i boravka na Krapnju do obiteljskog hodočašća kamperom po Italiji svetima Piju, Riti i Mihaelu. U kulinarskom dijelu na otvorenom se priprema roštilj, a za desert bobanova torta.
BOBANOVA TORTA
Sastojci:
6 bjelanjaka
6 žutanjaka
12 dkg šećera
24 dkg čokolade za kuhanje
pola praška za pecivo
1 džem od šumskog voća
1/2 litre vrhnja za šlag
Priprema:
Istući bjelanjke sa 12 dkg šećera u čvrsti snijeg. U drugoj posudi istući žutanjke s pola praška za pecivo. Na pari otopiti 24 dkg čokolade za kuhanje te ju umiješati u smjesu od žutanjaka i praška za pecivo. U to dodati tučene bjelanjke. Potrebno ih je lagano umiješati. Pećnicu ugrijati na 170 stupnjeva, uzeti kalup promjera 26 cm koji je potrebno prethodno namazati maslacem i posuti brašnom. Vrijeme pečenja je između 30 i 35 minuta. Biskvit će se napuhnuti, a nakon toga spustiti. Kada se biskvit ohladi, premažite ga džemom od šumskog voća. Istucite vrhnje za šlag i njega stavite na džem.