Živjeti kršćanski

Svaka druga nedjelja
20:20
Živjeti kršćanski

Dokumentarna serija u kojoj o. Jeffrey Kirby i Kathy Schmugge ispituju goruća pitanja današnjice kroz perspektivu katoličke vjere.

Katolički svećenik i župnik župe Naše Gospe od Milosti u Južnoj Karolini, o. Kirby je nacionalni govornik s doktoratom iz moralne teologije i dubokim žarom za Gospodina. Kreator je digitalnog sadržaja i voditelj vrlo hvaljene dnevne molitve dostupne online. Kathy Shmugge je voditeljica obiteljske zajednice u biskupiji u Charlestonu i članica katoličke udruge medicinskih djelatnika. 

U sekulariziranom svijetu teško je znati što je ispravno, a što pogrešno. O. Jeffrey Kirby i Kathy Schmugge tumače teme koje izazivaju kontroverze u društvu. Istražuju jedinstvene uloge muškaraca i žena u Crkvi dok raspravljaju o dvije polarizirajuće teme - muškom svećeništvu i jednakosti spolova kroz perspektivu katoličke vjere. Kako kritička teorija rase dovodi u pitanje naše dugotrajne koncepte pravde i jednakosti, o. Jeffrey i Kathy uključuju se u debatu. LGBTQ+ pokret postaje sve otvoreniji i glasniji, stoga je važno razumjeti ovaj alternativni stil života iz perspektive katoličke vjere. O. Jeffrey i Kathy raspravljaju o posljedicama. Imigracija je škakljiva tema za SAD, zemlju koja se dugo ponosila pružanjem dobrodošlice izbjeglicama iz drugih zemalja. U emisiji se raspravlja o potrebi razboritosti u rješavanju imigrantske krize. Možda nijedan problem nije važniji u današnjem društvu od ciljeva pro-lifea. O. Kirby i Kathy raspravljaju o važnim temama vezanih uz pobačaj i nadmoć kroz perspektivu katoličke vjere.

O autoru

Otac Jeffrey Kirby ima misiju poučavanja o ljepoti i dubini duhovnih i moralnih tradicija Crkve. On je moralni teolog, Papinski misionar milosrđa i župnik župe Naše Gospe od Milosti, vođa evangelizacije i katehetskog pokreta za odrasle u SAD-u. Radi kao pomoćni profesor teologije na koledžu Belmont Abbey i voditelj podcasta 'Jutarnja s ocem Kirbyjem'. Otac Kirby ima doktorat iz moralne teologije na Sveučilištu Svetog Križa u Rimu i diplomirao je povijest te magistrirao filozofiju na Franjevačkom sveučilištu u Steubenvilleu. Godine 2016. guverner Nikki Haley odao je priznanje ocu Kirbyju i dodijelio mu orden, najveću civilnu čast Južne Karoline, za njegovu službu lokalnim zajednicama i mladima diljem države.

03.12.2023. 20:20

(S01E05) U sekulariziranom svijetu teško je znati što je ispravno, a što pogrješno.

19.11.2023. 21:20

(S01E04) Kako kritička teorija rase dovodi u pitanje naše dugotrajne koncepte pravde i jednakosti, o. Jeffrey i Kathy uključuju se u debatu.

05.11.2023. 21:20

(S01E03) LGBTQ+ pokret postaje sve otvoreniji i glasniji, stoga je važno razumjeti ovaj alternativni stil života iz perspektive katoličke vjere. O. Jeffrey i Kathy raspravljaju o posljedicama.

22.10.2023. 20:20

(S01E02) Imigracija je škakljiva tema za SAD, zemlju koja se dugo ponosila pružanjem dobrodošlice izbjeglicama iz drugih zemalja. U emisiji se raspravlja o potrebi razboritosti u rješavanju imigrantske krize.

 

08.10.2023. 20:20

(S01E01) Emisija donosi jednu pro life temu - razmišlja o činu pobačaja i načelu prvenstva.