'40 dana za život' u Slavonskom Brodu: 'Život nema cijene'

'40 dana za život' u Slavonskom Brodu: 'Život nema cijene'

U prigodnoj homiliji vlč. Martić moliteljima je posvijestio što sve oni mogu učiniti da spase jedan ljudski život.

Autor
B. Lukačević/Laudato/D.R.
Fotograf
B. Lukačević
Objavljeno:
 
24.09.2020 08:01

 

Jesenska kampanja Inicijative '40 dana za život' u Slavonskom Brodu započela u srijedu 23. rujna misnim slavljem sa zazivom Duha Svetoga u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći.

Budući da će se molitelji ove kampanje, koja se održava pod geslom: 'Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?' u molitvi posebno utjecati sv. Josipu, zaštitniku očeva i muškaraca, župnik Ivan Lenić prije Mise predmolio je litanije sv. Josipu, a potom suslavio na misnom slavlju koje je predvodio vlč. Marko Martić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, sada na studiju u Rimu.

U prigodnoj homiliji vlč. Martić moliteljima je posvijestio što sve oni mogu učiniti da spase jedan ljudski život. Naglasio je da ljudski život nema cijene, upozorivši pritom kako ga suvremeni svijet smatra manjim od jedne karijere ili nekog drugog razloga. Molitelje je zamolio da moleći u kampanji za nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem, nikoga ne smiju osuđivati, već trebaju biti apostoli ovoga vremena, oni koji će znati savjetovati ih i dovesti na pravi put, biti promicatelji kulture novoga života, odnosno kulture rađanja novoga života, kako ne bi gubili one koji će se brinuti o starijima i produljili im živote.

Župnik Lenić pozvao je molitelje da mole u svojim župama i u svojim domovina dok im ne odobre javni prostor na kojem će uz poštovanje epidemioloških mjera moći bdjeti i moliti.

Pozvao je molitelje da se pridruže na prvi Dan bdjenja, u četvrtak 24. rujna, u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći, koji će nadalje biti svakoga četvrtka sve do svetkovine Svih Svetih. Nakon Mise koja započinje u 8:30 sati, u crkvi će biti izloženo Presveto na klanjanje do večernje Mise.

Vrijeme zajedničke molitve bit će neposredno nakon dopodnevne Mise, zatim u 15 sati pobožnošću Milosrđu Božjem, te u 17:30 sati na završetku klanjanja. U 18:15 sati blagoslov je s Presvetim. Crkva će sve vrijeme biti otvorena. Sličan duhovni program bit će i u još nekoliko župa dekanata.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: